Idei de weekend: 17-19 februarie

Idei de weekend: 17-19 februarie

Dragilor, în spiritul sărbătorilor din această perioadă (adică Sf. Valentin şi Dragobetele, ca să fim înţeleşi), Lumea Mare vă aşteaptă sâmbătă să ascultaţi poveşti despre cele mai romantice locuri din lume, alături de invitatul nostru special, Bogdan Teodorescu și în compania unui ceai fierbinte şi aromat. Dacă nu aveţi stare şi doriţi să vă bucuraţi de zăpadă, weekend-ul se anunţă bogat în activităţi sportive: maraton, schi şi chiar motociclism! Dacă doriţi să cumpăraţi ceva cadouri pentru persoana iubită, puteţi merge la târgurile de profil organizate în această perioadă. Mai avem şi alte recomandări care, sperăm noi, să vă inspire în petrecerea zilelor sfârşitului de săptămână. Dacă am uitat ceva să ne fie cu iertare, doar suntem şi noi oameni. Dar suntem deschişi oricăror sugestii venite din partea voastră pe care le‑om primi cu mult drag şi le‑om da drumul mai departe în lumea mare ca să afle toată suflarea despre ele.

 Alba

 • Serbările zăpezii la Vârtop-Arieşeni (17‑19 februarie).
 • Sărbătoarea Fărşangului – eveniment care marchează încheierea iernii şi alungarea spiritelor rele (18 februarie).

Braşov

 • Festivalul clătitelor – obicei săsesc sărbătorit înainte de intrarea în postul Paştelui (18‑19 februarie).
 • Maratonul zăpezii – concurs de alergare (18 februarie).
 • Cupa „Tabere cu suflet” – concurs de schi şi snowboarding (18 februarie).

Bucureşti

Cluj

 • Caravana Incubator107 – maraton de ateliere de creaţie (18‑19 februarie).

Covasna

 • Festivalul „Pomana porcului” – echipele de participanţi vor prezenta tradiţiile locale privind sacrificarea porcului şi preparatele tradiţionale (17‑19 februarie).

Hunedoara

 • Bikes on Ice – prima întrunire moto a acestui sezon (17‑19 februarie).

Mureş

 • Carnavalul tradiţional Fărşang la Chibed, Miercurea Nirajului şi Păsăreni (18‑19 februarie).

Neamţ

Prahova

 • Bucegi Winter Race – concurs de schi de tură (17‑19 februarie).

Suceava

Timiş

 • Îndrăgostiţi de cărţi –  campanie dedicată iubitorilor de cărţi (14‑24 februarie).
 • Expoziţie de antichităţi (17‑19 februarie).
 • Ipostaze. Viaţă de biciclist – concurs foto pentru amatori (6‑26 februarie).

 Lumea Mare vă doreşte weekend plăcut!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.