pruna haioasa ce devine leagan

Prăjitură răsturnată cu prune – reţeta bunicii

Prăjitura răsturnată cu prune e în cazul meu reţeta bunicii (cu majuscule), cu parfum de casă, de ceva bun, simplu şi cu un aspect elegant. Prăjitura cu prune era momeala folosită de bunica pentru a mă trage afară din pat în primele zile de şcoală, când trezitul de dimineaţă, după lunga vacanţă de vară, era un chin.

Acele vremuri au trecut, dar prăjitura rasturnată cu prune, gustoasă şi uşor de făcut, a rămas una din preferatele mele.

Ingredientele sunt puţine şi sănătoase: multe fructe, ouă, ceva faină şi puţin zahăr, unt doar pentru uns tava,  iar pentru o prăjitură plăcut parfumată, coajă de lămâie, scorţişoară şi vanilie.

 

Ingrediente pentru  o formă de tort  de 26 cm

  • 5 ouă mari (dacă sunt micuţe puteţ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.