Cum a fost la Poveşti din LumeaMare despre Mama Rusia

Cum a fost la Poveşti din LumeaMare despre Mama Rusia

Poveşti din LumeaMare, evenimentul nostru pentru suflete călătoare, ocazia de a ne întâlni aproape în fiecare lună pentru a împărtăşi impresii de drum, a trecut cu bine pragul psihologic al cifrei de 30!

30 de ediţii până acum, în Bucureşti, fără să număr tentativele de Poveşti din LumeaMare în deplasare sau Poveşti din LumeaMare la Cluj. Mi-aş dori mult să mai ieşim în deplasare dar timpul îmi joacă feste şi nu îmi arată încă niciun weekend pe care să-l aloc unei astfel de iniţiative. Dar speranţa e cu mine, în viaţă, aşa că nu se ştie niciodată, aştept idei, propuneri şi poate o mână de ajutor pentru a face asta.

Până una alta să ne reîntoarcem la weekendul care tocmai a trecut şi să îţi spun că, la finalul povestirilor, Mama Rusia mi se pare şi mai fascinantă. Sorina Grosu ne-a povestit în detaliu despre atracţiile din Kiev, Cernăuţi şi Odesa, Anca Şerban despre călătoria sa pe cont propriu şi buget limitat, cu păţanii şi lucruri pe care le-a învăţat, Rodica Hioară ne-a convins că Moscova merită vizitată şi că te face să îţi schimbi perspectiva asupra ruşilor chiar dacă ai deja o imagine nu foarte prietenoasă în minte, iar  Ana-Maria Caia ne-a spus cu mult har o poveste emoţionantă, o poveste despre familie, despre frânturi de imagini din copilărie dar şi despre regăsirea Rusiei în zilele noastre. Aş vrea să îţi ofer măcar frânturi din aceste povestiri şi promit că o voi face, adăugându-le undeva în viitor la acest articol, acum mi-a fost imposibil.

Pe lângă Poveşti am avut, din partea vreau-cariera.ro, vodcă, icre de manciuria şi produse Oriflame, S.E.R.V.E ne-a ajutat cu vinuri pentru povestitori şi pentru un concurs iar Alex ne-a pregătit o degustare tradiţională de şuba, salata pe care ruşii o pregătesc la fiecare sărbătoare sau ocazie specială. Mădălina ne-a provocat la un concurs de cunoştinţe generale pe echipe, despre Rusia, sper că ne-am distrat cu toţii încercând să răspundem la întrebări. Eu personal am fost uimită de cunoştinţele avansate pe care le-a avut toată lumea, personal nu m-aş fi descurcat aşa bine. Două mese au strâns punctajul cel mai mare şi au împărţit câte o sticlă de vin iar fetele se vor bucura de o şedinţă de machiaj gratuit, oferită de vreau-cariera.ro şi Oriflame.

”Când vă veţi întoarce acasa totul vi se va părea foarte mic, liniştit şi ieftin” Vasile Ernu, Născut in URSS – a fost citatul care a încheiat una dintre poveşti. Eu sper că te-ai întors acasă mulţumit şi că ne vom revedea cu drag la ediţiile următoare. Te rog totuşi să ne mai acorzi două minute şi să răspunzi la întrebările de sub galerie. Îţi mulţumesc!

Dacă nu vezi bine formularul de mai jos, poţi să răspunzi şi în direct, aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.