Sâmbăta trecută s-a încheiat şi cea de-a 30-a ediţie de Poveşti din LumeaMare, o ediţie cu şi despre Mama Rusia. Un prilej foarte bun de a testa un preparat prezent pe mese la sărbătorile importante de peste an aparţinând vecinilor noştri de la est - shuba / şuba / Сельдь под шубой.

Ingredientul principal este pe atât de gustos pe cât de greu e de găsit - scrumbia marinată. Să zicem că am ratat la mustaţă achiziţionarea lui, dar a avut nişte înlocuitori pe cinste - hering şi macrou marinate. Variaţii la reţeta originală sunt multe aşa că o să-ţi prezint varianta mea, variantă care mă bucur că a primit aprecieri de la oamenii care sunt obişnuiţi cu acest preparat.

Cum spuneam, de bază este peştele marinat. Eu am folosit o combinaţie de macrou marinat, hering marinat şi fileuri de matias (hering marinat în ulei). Am folost această combinaţie pentru a obţine un amestec nici prea sărat...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.