Declanșăm povești cu fotografia de călătorie – concurs

Declanșăm povești cu fotografia de călătorie – concurs

Fotografia de călătorie îţi oferă o înregistrare vizuală a locurilor prin care tu, călătorule, poposeşti fie doar pentru câteva ore, fie eşti în trecere sau poate stai o perioadă mai lungă. Îmi place să cred că fiecare fotografie ar trebui să spună o poveste pentru tine şi pentru ceilalţi din jur. Nu se întâmplă întotdeauna aşa şi pentru a schimba acest lucru trebuie să citeşti despre fotografie sau şi mai bine ar fi să te îndrume cineva. Mi se întâmplă mie şi cred că nu numai mie. Îmi place să fac fotografii  asta deja nu este un secret pentru nimeni. O singură fotografie îmi poate readuce în minte şi în suflet emoţii, gusturi, dorinţe, fericire, tristeţe. Te transportă în lumea pe care ai văzut-o sau au văzut-o alţii şi nu în ultimul rând fotografia de călătorie îţi inspiră în cele din urmă, ţie ca privitor, dorinţa de a vedea lumea cu ochii tăi, şi de ce nu, de a face propriile tale fotografii în trecerea ta prin lume.

La invitaţia Explore Travel voi participa la un workshop de fotografie alături de alţi 6 bloggeri de travel (Carmina Nitescu, Cătălin Nenciu, Cezar Dumitru, Loredana Lungu, Dragoş Pirnog şi Nicky Predescu) sub îndrumarea unui cunoscut şi apreciat fotograf – călător Mihai Moiceanu în perioada 6 -9 iunie 2013. Dar asta nu este tot.

Din motive absolut obiective eu voi ajunge un pic mai târziu, dar tu, cititorule, iubitor de călătorii şi fotografie te poţi bucura de toate cele 4 zile în care vei explora fotografia urbană şi fotografia clădirilor, fotografia de peisaj şi fotografia de portret,  fotografierea răsăritului de soare şi nu în ultimul rând procesarea şi editarea fotografiilor.

Afis-declansam-povesti-iunie2013

Cum poţi face asta?

Simplu. Există 2 locuri pentru voi: unul se va acorda prin cadrul unei platforme de concurs pe saitul Phototour, iar al doilea se acordă prin intermediul bloggerilor participanţi.

Ce trebuie să faci?

Trebuie să trimiţi o fotografie din călătoriile tale însoţită de o mică poveste, pe email la alex.farca [at] lumeamare.ro în intervalul 21 – 28 mai 2013 (ultima înscriere până pe 28 mai ora 23:59 ). Eu voi alege un câştigător care va intra în finală, acolo unde Mihai Moiceanu va alege povestea şi fotografia câştigătoare.

Câştigătorul va fi anunţat pe 30 mai.

Câştigătorul concursului, primeşte din partea organizatorilor un premiu constând într-un loc in tabara foto “Declanşăm Poveşti” desfăşurată în Braşov şi satul Peştera în perioada 6-9 iunie 2013. Câştigătorului i se oferă 3 nopţi de cazare cu demipensiune şi participare la workshop-ul foto susţinut de fotograful Mihai Moiceanu. Detalii despre modul de desfăşurare a workshopului vedeţi aici.

Te invit să citeşti cu atenţie regulamentul concursului aici.

Şi ca să te inspire ţi-am pregătit un set de fotografii de prin lumea mare.

Evenimentul este organizat de Explore Travel şi Photo Tour cu ajutorul sponsorilor Nikon , Ana Hotels , Casa Boiereasca Pestera si Bistro de l’Arte Brasov.

Vă aştept la concurs începând de mâine 21 mai 2013.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.