Roma, o introducere

Înainte să-ți povestesc cu lux de amănunte cum a fost la Roma simt nevoia să îmi cern puţin amintirile şi să încep cu un amestec de idei, sentimente şi concluzii.

În primul rând 10 zile sunt insuficiente. Nu e nicio descoperire în asta, toată lumea ştie cât are Roma de oferit... Au rămas locuri nevăzute şi nu am apucat să interacţionăm prea mult cu alţi oameni.

Puţine dintre cele văzute au fost aşa cum mi le imaginam. Deşi am admirat nenumărate poze, am consultat ghiduri sau albume, atunci când m-am trezit în faţa unui monument, a unei fântâni sau a unei pieţe, am descoperit detalii neaşteptate sau un cu totul alt unghi de vedere. Oricât de prevenit ai fi tot nu îţi poţi imagina dinainte nu ştiu ce construcţie veche de mii de ani sau o minunată fântână în mijlocul traficului nebun.

Tot la capitolul imaginaţie, atunci când p...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.