Recomandare: Ciao Guide

Recomandare: Ciao Guide

Am descoperit cu bucurie, printre nenumaratele ghiduri de turism disponibile in librarii, unul care a reusit sa ma incante, un ghid pe care nu il consulti ci il citesti. Este vorba de Ciao Guide (sau Clupguide, Deagostini) care ajunge la noi cu ajutorul Erc Press.

Sub acest nume veti gasi ghiduri de autor, scrise de oameni talentati si culti, oameni care “calatoresc si scriu sau scriu si calatoresc”.

Inainte sa plec in Croatia am avut inspiratia de a cumpara ghidul dedicat acestei tari si pot spune ca l-am tinut pe noptiera si am iubit tara aceasta inainte sa o vad. Am reusit sa inteleg si sa cunosc in alt fel istoria, arta, cultura si viata Croatiei. Am gasit in paginile ei detalii pe care nu le gasesti in nici un alt ghid, de la cum sa cumperi o insula pana la unde traiau piratii, de la trufe si alte placeri culinare pana la intalniri si interviuri cu artisti locali sau personalitati din jurnalism, literatura, muzica sau sport, de la dansuri cavaleresti pana la jazz.

Si sa nu va imaginati ca toate celelalte informatii utile dintr-un ghid au fost uitate (descrieri detaliate ale zonelor si oraselor, hoteluri, camping-uri, restaurante, adrese utile si harti foarte bune samd). Asa cum nu trebuie sa va imaginati ca veti lua aceasta carte ca sa va uitati pe poze. Citez de pe coperta unui astfel de ghid: “grafica este exact ceea ce trebuie ca textul sa ramana predominant”.

Un singur lucru ma nemultumeste: se pare ca in aceeasi colectie au aparut deja Roma, Barcelona, Croatia, Londra, Praga si Paris iar eu nu le am pe toate! Mai mult de atat, se gaseste destul de greu in librarii.

Imi doresc ca numele meu sa se asocieze candva cu un astfel de ghid! Pana una alta mi-am luat deja Londra si presimt ca, dupa ce il voi termina, nu voi fi in stare sa stau prea mult departe de acest oras.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.