La aeroport, la muzeu sau la dentist?

La aeroport, la muzeu sau la dentist?

Ti se pare ciudata combinatia? Si mie mi s-ar fi parut ciudata pana astazi, cand am citit ca poti sa iti albesti dintii sau sa vizitezi colectii din marele muzeu din Amsterdam, Rijksmuseum, in timp ce astepti urmatorul avion. Si asta nefiind nevoie sa iesi din aeroport! Va las sa descoperiti si voi cele mai ciudate atractii din aeroporturi, in articolul de pe „Travel+Leisure” .

Iar pentru cei mai grabiti sau care nu au chef sa citeasca in engleza, fac un rezumat si o lista rapida a acestora:

Dubai International Airport – organizeaza de la ’98 incoace loterii in care se ofera ca premii masini cu totul si cu totul speciale: Aston Martin DB9, Mercedes-Benz S500 sau Porsche 911 Carrera Coupe, toate livrate castigatorului gratuit.

Tokyo Narita International Airport – ofera spre inhalare, contra cost, oxigen „aromatizat” cu mentol, scortisoara…

Amsterdam Airport Schipol – a fost primul care a deschis o galerie de arta cu acces gratuit – se prezinta expozitii temporare imprumutate de la cunoscutul Rijksmuseum

Hong Kong International Airport – ofera posibilitatea de a viziona filme in cinematograful 4D

Sao Paulo-Guarulhos International Airport – are o clinica stomatologica

Paris Charles de Gaulle International Airport – ofera partide gratuite de joc pe multe PlayStation

Toronto Pearson International Airport – expune doua fosile preistorice de dinozauri

Istambul Ataturk Airport – ofera o inedita inghetata care se intinde precum o guma de mestecat 🙂

London Heathrow Airport – prezinta o expozitie de obiecte vechi de 6000 de ani, descoperite in urma sapaturilor executate in jurul aeroportului

Singapore Changi International Airport – te incanta cu gradina fluturilor unde poti vedea peste 447 de specii dar si plante (inclusiv carnivore), palmieri sau o cascada.

Eu nu calatoresc foarte des cu avionul dar pot spune ca as fi mai mult decat incantata sa gasesc si altceva de facut in aeroport. Mai puteti adauga si alte beneficii / servicii sau lucruri ciudate pe care le-ati experimentat in aeroporturi?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.