Maratonul târgurilor de Crăciun din Bucureşti

Maratonul târgurilor de Crăciun din Bucureşti

Cărtureşti

Cu ocazia acestui târg, locul meu preferat de ceai si cărţi din Bucureşti a mai deschis un spaţiu. La mansardă găsiţi o selecţie inspirată din oferta librăriei în aceeaşi atmosferă calmă, prietenoasă, cu dichis. Dincolo de ceea ce oricum iubesc la acest loc: cărţi irezistibile, jucării, vinuri bune sau ceaiuri parfumate, am mai găsit două standuri a căror prezentare ne-a încântat, şi asta mai ales datorită celor care au fost foarte amabili şi foarte dispuşi să ne povestească în detaliu despre produsele lor. E vorba de produsele de la MioBio Shop – bucăţi parfumate de natură şi cosmetice organice, sau de produsele bio elveţiene de la Bioswiss. În rest linişte şi pace, am studiat şi adulmecat pe îndelete. Din păcate decorarea locului în tonalităţi de sărbătoare este destul de reţinută, sau poate… din fericire. Mă tem că dacă ar fi fost aşa nu ne-am mai fi putut desprinde şi ne-am fi prăbuşit cu o carte în mână în pernele de la locul amenajat pentru poveşti. Nu mică mi-a fost dezamăgirea când am aflat că ceainăria de jos e închisă până în ianuarie! Şi eu care îmi pregătisem deja simţurile pentru un ceai aburind…

Chiar dacă nu ne-a trecut prin cap să cerem voie pentru a fotografia înainte de a ajunge acolo, am primit totuşi permisiunea, se pare că am fost norocoşi. Mulţumim celor care au intermediat şi aprobat atât de rapid rugămintea noastră.

DSC_0098 DSC_0071-1 DSC_0075 DSC_0076 DSC_0077 DSC_0080 DSC_0082 DSC_0083 DSC_0088 DSC_0091 DSC_0094

Sala Palatului

Din păcate aici nu o să dezvolt prea mult. În afară de un ceai bun pe care l-am găsit acolo – şi chiar e bun, l-am încercat deja, restul arată a magazinul Cocor în vremurile lui apuse de glorie. Un amestec de încălţăminte cu decoraţiuni, de articole casnice a la răzătoarea Borner cu căciuli de blană şi aşa mai departe. Cred că vă puteţi imagina şi singuri, poze nu am făcut, nu am simţit nevoia.

citeşte mai departe pe pagina 3

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.