…, un pas înainte!

…, un pas înainte!

Viaţa ne aranjează cu o măiestrie incomparabilă drumuri în care întâlnim urcuşuri şi coborâşuri, culmi ameţitoare dar şi abisuri. Nu putem ajunge sus dacă nu am fost jos aşa cum nu puţini reuşesc să rămână tot timpul pe culme, fără să mai guste, din când în când, din gustul ciudat al prăpastiei. Important e ca după ce primim un şut, să ne bucurăm că putem face pasul înainte. Să ne ascultăm instinctele şi pasiunea, să ne recunoaştem temerile şi să râdem de ele, să mergem înainte.

Sper să vă demonstrez că se poate, în jurnalul ce va fi publicat începând cu 13 ianuarie 2010. Iniţial l-am gândit ca pe o carte sau album de călătorie, între timp mi-am dat seama că materialul pe care l-am scris nu este atât de important şi de genial încât să merite o poziţie pe raftul librăriilor. Cred totuşi că experienţele mele vor ajuta alţi începători să facă pasul şi să meargă mai departe, în ciuda barierelor care apar uneori pe drum.

În acest jurnal vorbesc despre mine şi despre motocicleta mea, povestesc prima mea călătorie pe două roţi în Europa, făcută în 2008, un drum al cărui obiectiv principal a fost tocmai un pas: Passo dello Stelvio. Dar povestea nu se limitează la atât. Pe parcursul acestui drum vă voi purta în trecutul meu şi voi face referiri la alte călătorii sau experienţe de viaţă mai puţin legate de motociclism.

Data lansării nu este una întâmplătoare. Vă voi lăsa să descoperiţi singuri de ce 13 ianuarie şi îi rog pe cei care ştiu să nu îmi strice „surpriza”.

Dedic acest jurnal soţului meu Alex, care îmi înţelege necondiţionat pasiunile şi mă susţine. Îl dedic în acelaşi timp şi celui mai bun prieten, Adi, cel care m-a determinat să îmi pun în practică dorinţa de a merge pe motocicletă, m-a susţinut când mi-a fost greu şi a avut atât de multă răbdare cu mine, ca începător.

Vă aştept să faceţi împreună cu mine „un pas înainte!”, din 13 ianuarie.

Later edit: găseşti toate episoadele în Cuprins.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.