La Obidos în Portugalia

La Obidos în Portugalia

Deschidem o nouă secţiune în site, cea de eseuri foto, cu acest scurt articol pe care ni l-a oferit Veronica Suta. Sperăm astfel să încurajăm şi pe cei care iubesc fotografia mai mult decât cuvântul să găsească în LumeaMare o formă de comunicare a propriilor impresii.

Am descoperit în vara aceasta Portugalia sau mai bine spus o bucăţică din această ţară minunată. Un loc care m-a impresionat foarte mult este Obidos.

Am ajuns aici într-o zi capricioasă, când cu ploaie, când cu soare, ceea ce am înteles ca a fost de altfel foarte bine pentru că aşa am scăpat de aglomeraţie.

Vechiul sat Obidos este înconjurat de ziduri şi situat strategic pe un deal cu vedere în cele patru zări. Cetatea este străbătută de la un capăt la altul de străduţe înguste care se preling de-a lungul caselor văruite uniform în alb, cu margini viu colorate şi flori care le ornamentează. Magazine de suveniruri, artizanat, restaurante mici şi cochete împânzesc străduţele satului.

IMG_8102 (Large)

IMG_8109 (Large)

După o primă plimbare pe străzi, între două duşuri, am descoperit urcarea pe zidurile cetăţii. Priveliştea este impresionantă atât în afara cetăţii cât şi în interior. Inconjurul acesteia pe ziduri poate lua până la o ora, sunt vreo 3 sau 4 puncte de acces.

IMG_8094 (Large)

IMG_8087 (Large)

Dacă ajungeţi acolo acordaţi-vă timp de pierdut pe străzile înguste şi în magazinele din oraş. Oamenii sunt deschişi. Următoarea destinaţie a fost aleasă în timp se discutam cu proprietarul unui magazin de unde cumpăram apă, conversaţie jumătate în spaniolă jumătate prin semne. Cu toate acestea recomandarea lui de a încheia o minunată zi pe plajă la Peniche a fost excelentă.

Eseu foto realizat de: Veronica Suta

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.