Biblioteca virtuală: Japonia

Biblioteca virtuală: Japonia

Îmi surâde din ce în ce mai mult ideea de a organiza o ediţie următoare a Poveştilor din LumeaMare pornind de la o destinaţie specială: Japonia. Şi cum aştept propuneri de povestitori (detalii aici) m-am gândit să arunc şi eu un ochi prin biblioteca virtuală şi să văd ce s-a mai scris pe această temă.

Pe Amazing Race am găsit un savuros articol scris de Camelia Ioanaş, e o plăcere să îl citeşti şi totdată să simţi spiritul acestui oraş în câteva inspirate descrieri : Bun venit pe Planeta Tokyo. Vă rugăm să vă miraţi politicos.

Misaki face o descriere plină de sensibilitate a libertăţii aşa cum este ea înţeleasă în Japonia, în articolul Libertatea florilor în păr.

Imperator povesteşte, cu nelipsitul umor, despre Japonia clasică, liniştită, Japonia templelor străvechi şi a templelor budiste, despre vechile capitale Nara şi Kyoto. Aveţi aici episodul 1 si episodul 2.

Vi se pare că Japonia e departe şi că e foarte scump de ajuns acolo? Aşa era cândva, acum se pare că sunt şanse să zbori mult mai ieftin. Undeva prin iarnă am aflat tot de la Imperator şi de la Ponturi Bune de o ofertă AirFrance, 470 de euro până la Tokyo. Cred că dacă vă hotărâţi din timp mai puteţi prinde aşa ceva!

Sau, dacă vârsta vă mai permite şi credeţi că v-ar plăcea să cunoaşteţi mai bine această ţară studiind acolo, Alex vă pune la dispoziţie câteva detalii: Un an de studii în Japonia.

Ca să închei într-o notă „optimistă” – nu de alta dar e chiar greu să nu bagi de seamă diferenţa uriaşă dntre civilizaţia Japoniei şi jalea României, îmi amintesc de o întrebare pusă de arhi: Care e diferenţa dintre Japonia şi rromânia?

Foto: Imperator

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.