Lebede şi lebede

Lebede şi lebede

Ar trebui să încep cu „a fost odată ca niciodată”… pentru că nu poţi să vezi lebede fără să te gândeşti la Lacul lebedelor, fără să auzi fragmente din Tchaikovsky, fără să îţi imaginezi că în spatele graţiei acestei elegante păsări stă asunsă, sub vrajă, o frumoasă prinţesă.

Toate lacurile sunt frumoase, dar prezenţa lebedelor pe ele adaugă o atmosfera magică, în faţa căreia te opreşti în linişte şi visezi. De aceea acest articol nu va avea prea multe cuvinte, imaginile vorbesc singure. Sau tac, pentru că vă spun sincer că atunci când vorbeşte o lebădă ceva din magie dispare, nu ştiu de ce dar cred că te-ai aştepta la ceva mai suav 😀

Chiar şi când nu sunt pe lac sau îşi păzesc oul, au aceeaşi graţie…

Legenda tranformării prinţesei într-o lebădă este întâlnită în variate forme în diverse culturi – de la mitologia greacă şi celtică până la poveşti ruseşti, germane sau chiar arabe. Din toate se poate trage Lacul lebedelor, unul dintre cele mai renumite şi iubite spectacole de balet. Diseara vom admira şi noi Lacul lebedelor pe gheaţă şi de aici mi-a venit şi ideea acestui eseu foto.

(Completare după spectacol):

Ca să închei în acelaşi ton, iată o mică altfel de lebădă (numită uneori şi LumeaMică)

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.