Poveşti din LumeaMare ediţia 4

Poveşti din LumeaMare ediţia 4

Am ajuns la a patra ediţie a întâlnirii – concurs de Poveşti din Lumea Mare! Ne îndreptăm de această dată gândurile către America de Sud, de unde vă aducem impresii bogate şi surprize plăcute. Vom avea povestitori care ne vor plimba cu gândul prin extreme ale acestei fascinante părţi de lume. Vom asculta impresii din Argentina urbană, Buenos Aires si poate puţin despre Mendoza, vom intra în atmosfera unui trib din Ecuador, vom afla despre viaţa tradiţională din Columbia de la cineva care s-a născut şi a trăit acolo, vom degusta un vin bun oferit de Vinexpert şi vom discuta despre Chile ca destinaţie pentru turismul vitivinicol. Povestitorii se vor bucura de aplauzele voastre dar şi de premiile oferite de Ceainăria GreenTea iar toţi participanţii vor putea intra într-o tombolă la care se pot câştiga trei sticle de vin Misiones de Rengo.

Detalii şi cum poţi participa mai jos:


CÂND?

Sâmbătă, 24 aprilie, ora 12:30

UNDE?

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

CINE?

POVESTITORII INTRAŢI ÎN COMPETIŢIE

Bogdan Surdu, cunoscut de pasionaţii de călătorii ca Tim

Consultant IT şi antreprenor as a day-job, călător în timpul liber. Este îndrăgostit de Asia şi de anul trecut a început sa se plimbe şi prin America de Sud. De 10-11 ani de când călătoreşte prin lume a văzut 50 de ţări. Are în plan o călătorie în jurul lumii, timp de 12-18 luni, care va începe prin decembrie 2010, cu 6 luni în America de Sud.

Tudor Vintiloiu şi Tea Teodorescu

Doi jurnalişti care şi-au făcut un obicei din a pleca în fiecare an, timp de o lună, într-un loc cât mai îndepărtat din lume (Cambodgia, Etiopia, Ecuador). Călătoresc pentru a fotografia şi a scrie impresii, dar mai ales pentru a gusta din culturi diferite, pentru a strânge amintiri frumoase şi a povesti mai departe…

Mulţumim Tudor pentru fotografia din afiş!

INVITAŢI SPECIALI

Sandra Radu

Născută în Columbia, a trăit acolo până la 24 de ani când, într-o călătorie la capătul celălalt al pământului, în Hawaii, l-a cunoscut pe soţul ei. Alături de acesta s-a stabilit în România dar păstrează tradiţia tării în care s-a născut fiind creatoare de bijuterii http://www.bijuteriiprecolumbiene.ro/ care respectă modelele tradiţionale precolumbiene.

Maia Banciu

Consultant şi trainer în marketing, management, comunicare interculturală sau CSR, Maia este pasionată de vinuri / vin, de frumoasele meleaguri pe care acesta se naşte, de oamenii din lumea vinului de calitate / adevărat. A tradus “Povestea Vinului” de Hugh Johnson şi se ocupă în mod activ de cultura vinului. Maia Banciu ne va fi alături ca reprezentant al Vinexpert, singura reţea de magazine specializată în vinuri de calitate din întreaga lume. Având două magazine în Bucureşti, unul în Cluj şi unul în Oradea dar şi cel mai mare magazin online din ţară, Vinexpert importă direct vinuri pe care le “povesteşte” pasionaţilor în cadrul unor degustări sau prezentări. O mare parte din timp şi energie se alocă şi recuperării unei fâşii pierdute din cultură: cea a vinului, motiv pentru care există revista Vino Vero, se fac traduceri după cărţi de căpătâi, se comunică permanent cu clienţii prin intermediul newsletterelor.

CUM PARTICIP

Participarea se va face pe bază de rezervare lăsând un comentariu la acest articol sau trimiţând un mail la noutati (at) lumeamare (punct) ro. Numărul maxim de locuri disponibile este de 50. Vă rugăm să menţionaţi numărul de persoane, altfel nu vom avea cum să asigurăm locuri pentru cei în plus.

Juriul va fi alcătuit din toţi cei care îşi vor exprimă această dorinţă.

PREMII ŞI SURPRIZE

Există două premii pentru povestitori, care vor fi oferite în funcţie de votul juriului:

Cea mai frumoasă poveste primeşte un set Calebasa şi Bombilla (specifice felului în care se bea ceaiul în America de Sud) şi 5 specialităţi de ceaiuri mate.

A doua poveste primeşte o cana cu infuzor pentru ceai şi 2 specialităţi de ceaiuri mate.

Surpriza zilei este degustarea vinului Misiones de Rengo, prezentat de Vinexpert. Invitatul nostru special, Maia Banciu, ne va povesti despre Carmenere, soiul tipic chilian. La sfârşit, puteţi participa la o tombolă şi cine ştie, poate veţi pleca şi acasă cu una dintre cele trei sticle de vin!

Premiile sunt oferite de magazinul GreenTea.ro şi de Vinexpert

Conform tradiţiei, concurenţii vor primi din partea casei un ceai aromat, care să le aducă inspiraţie şi noroc (cele 3 ediţii de până acum au dovedit că funcţionează!)

Ne vedem cu bine în 24 aprilie la Ceainăria GreenTea cu poveşti din America de Sud şi un vin bun de la Vinexpert! Vă aşteptăm!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.