De vorbă cu #DreamTeamRO (1)

De vorbă cu #DreamTeamRO (1)

Mă tot uit pe alte bloguri şi văd că e mare îmbulzeală la interviuri. Toţi am ajuns vedete şi toţi ne străduim să prindem oameni cât mai speciali, cărora să le smulgem experienţele lor fantastice, exprimate în vorbe de duh ce vor fi apoi devorate cu sete de către cititori. E adevărat, a citi despre experienţa unor astfel de oameni poate echivala cu pagini bune de teorie dintr-o carte, dar cum spuneam, e plin netul şi nu asta căutăm. Şi într-o seara, în timp ce făceam brainstorming pe mail cu Alina, ne-a venit ideea următoare: dacă noi încercăm să transmitem impresii personale din călătorii, ce-ar fi să stăm de vorbă cu nişte persoane care nu sunt neapărat vedete sau guru în călătorii? Să îi alegem pe cei care activează în alte domenii şi care pot să ne împărtăşească, scurt şi la obiect, obiceiurile şi preferinţele lor de vacanţă. Să aflăm păreri şi de la cei mai puţini maniaci ca noi, să schimbăm punctul de vedere…

Aşa s-a născut „De vorbă cu…”

Iar debutul acestui serial va fi făcut în compania nu a unui singur om ci a unei echipe. E vorba de #DreamTeamRO, 6 oameni deosebiţi şi destul de diferiţi între ei (aşa cum veţi avea ocazia să vedeţi), care activează în online şi s-au cunoscut în online, ajungând să călătorească împreună prin ţară: ChinezuClaudiu, Make, Stefan, Nicu, Vlad. Sunt atât de haioşi împreună încât au devenit un brand şi transfomă întâlnirile la care participă în reale succese. Le mulţumesc pentru că au acceptat invitaţia noastră şi eu zic să nu mai lungim vorba şi să dăm drumul la microfon. Veţi găsi mai multe detalii despre ei dând click pe numele lor:

1. Cum călătoreşti? Singuratic sau în haită? De capul tău sau de mânuţă cu o agenţie?

Ştefan (Ştefan Murgeanu): Pentru afaceri de obicei călătoresc singur, pentru plăcere (excursii) cu familia, iar pentru social networking cu DreamTeamRO :). Si cam de fiecare dată de capul meu, rar am apelat la agenţii.

Claudiu (Claudiu Ciobanu): Singuri nu. Niciodată. Nici măcar pe vremea când nu aveam copii. Întotdeauna ne-am cuplat cu cineva. Nu ne place să stăm singuri. La modul cel mai sincer, foarte rar am apelat la Agenţii de Turism. Am rezervat, eventual, direct la locul de cazare şi greu am schimbat locul de la an la an, dacă ne-a placut.

Chinezu (Cristian China Birta): În haită călătoresc numai cu maidanezii de la DreamTeamRO 😀 În rest, îmi face o imensă plăcere să mă duc cu familia, oriunde, numai să mai schimbăm atmosfera 🙂 De regulă ne organizăm noi excursiile sau deplasările, dar numai pentru că extrem de greu găseşti o agenţie care să fie flexibilă la ce ceri tu acolo.

Nicu (Nicu Simion): Nu m-am simţit niciodată bine în pielea personajului ‘’ Lupul singuratic’’ . Am nevoie de cât mai mulţi prieteni în jurul meu. Mulţi, foarte mulţi. Intern, îmi place să merg pe cont propriu. Ăsta este farmecul: să mă agit în organizare, să mă informez şi apoi să văd ‘surprizele’. În afară îi las pe alţii să se ocupe că este prea complicat pentru mine.

Make (Marius Matache): Am călătorit şi singur (conferinţe, întâlniri în proiecte) şi insoţit (de soţie, de un coleg, de prieteni). În ultima variantă îmi aranjez singur transportul şi cazarea – am lucrat cu agenţii pt bilete de avion, dar la ora actuală Expedia.com sa trăiască.

Vlad (Vlad Dulea): Împreună cu Dana, soţia mea, ne-am făcut un obicei din a pleca singuri cu maşina spre destinaţii oarecum stabilite dar fără un itinerariu obligatoriu. Ne place să fim liberi să alegem cât să stam într-un loc şi dacă vrem să vizităm locuri pe care le descoperim pe drum. Prin urmare, nu am făcut niciodată rezervări printr-o agenţie de turism, dar am folosit des sisteme online de rezervări.

2. Când preferi să călătoreşti? În sezon sau extrasezon?

Ştefan Nu contează. Dar pentru călătoriile estivale, important este să deschida Ovidiu La Stuf în Vama Veche. 😀

Claudiu De cele mai multe ori am plecat în sezon. La mine tot timpul a fost mai greu cu concediul, din cauza job-ului.

Chinezu Eu unul aş călători tot timpul, dacă suntem la faza de preferat, adică la aia de vrut. Numai că la putut se strică şmecheria 😀 Pentru că, aşa e mereu, am extraordinar de puţin timp pentru călătorii de astea de plăcere.

Nicu În general, în sezon, funcţie de cum ne sincronizăm concediile. Ţi-am spus că merg în gaşcă mare, aşa că este un chin până ne aranjam cu toţii perioadele de călătorie. Apoi, mai dau o fugă pe ici pe colo, aşa la sfârşit de săptămâmă sau de sărbători.

Make Nu am o anumită preferinţă. Depind şi de oportunităţi, de constrângeri referitoare la job.

Vlad Praga am vizitat-o de ziua mea în mai, Italia în luna de miere, în septembrie, Sankt Petersburg în iunie, în perioada nopţilor albe. Deci, mai degrabă, am legat călătoriile de anumite evenimente, nu neapărat de sezon sau extrasezon. Anul acesta vom vizita Olanda pe biciclete în luna iulie pentru că sperăm să prindem vreme bună pentru asta.

3. Cât de des mai reuşeşti să călătoreşti? Ce te motivează şi ce îţi  pune piedici?

Ştefan Călătoresc aproape săptămânal, fie în interes profesional (afaceri), fie pentru plăcere, ori ambele.

Claudiu În ultimii ani am călatorit mai puţin, pentru că e mai greu cu copiii foarte mici. După ce a mai crescut cea mare, a apărut cealaltă mică şi s-au legat câţiva ani de deplasări mai scurte şi…mai rare. Asta a fost în ultima perioadă. Anterior nu plecam poate chiar unde voiam, din cauza job-ului. Mai exact, aveam concediu de odihnă, dar era împărţit în mai multe perioade scurte. Nu puteam pleca mai mult de o săptămână. Cât de departe poţi să pleci şi ce sa înţelegi dintr-o săptămână ? Dar nu mă plâng…ne-am plimbat destul de mult 🙂

Chinezu Călătoresc din ce în ce mai puţin. Sub 30 de zile pe an… Asta pentru că am din ce în ce mai puţin timp, iar asta cu excursiile este undeva pe la capătul listei de lucruri pe care ai vrea să le faci, dar nu poţi chiar acuma. Asta e singura piedică adevărată. Dar dată dracului, zău…

Nicu Cât se poate de des în funcţie de timpul şi bănuţii disponibili. Îmi doresc să vizitez fiecare colţisor de la noi din ţară şi mai ales să revad locuri pe care le-am vizitat cu ceva ani în urmă. Am o memorie vizuală a locurilor extrem de bună şi-mi place sa compar vizual prezentul cu trecutul. Ce mă motivează? Am chef de ducă. Asta a fost problema mea de când eram mic copil. Vreau să văd cât mai mult şi să stochez în memorie cât mai multe imagini. Piedici ? Timpul mă omoară, că de bani nu mai zic…

Make Începând din 2000, am plecat cam de 2-3 ori pe an din România. Motivaţia principală e aceea de a vedea locuri noi, dar sunt locuri pe care mă bucur să le revăd. La piedici, aş menţiona finanţele, că de exemplu nu mi-am permis să ies din Europa.

Vlad În ultimii ani şase am ieşit cel puţin o dată pe an din ţară. Nu ştiu ce mă motivează. Îmi place, pur şi simplu, să călătoresc. Îmi place când în jur se vorbeşte altă limbă, mă ajută să mă simt departe de probleme… sunt momente când chiar putem să ne concentrăm doar la noi şi la trăirile noastre. De asemenea îm place să observ modul în care oamenii interacţionează între ei şi cu mediul în care trăiesc. De cele mai multe ori este mult diferit de cel cu care suntem noi obişnuiţi. Piedici? Nu ştiu.. probabil te aştepţi să zic banii, pentru că la asta mă gândesc şi eu prima oară, dar am învăţat că banii cum vin aşa se şi duc.

În partea a doua a discuţiei, vom afla ce anume îi atrage pe cei 6 într-o călătorie, unde s-ar trezi dimineaţa sau chiar unde în lume ar prefera să traiască. Citiţi aici..

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.