De vorbă cu Diana Stoleru

De vorbă cu Diana Stoleru

Astăzi stăm de vorbă cu Diana Stoleru, o persoană cu suflet mare şi fapte bune pe măsură, membră în brigada de zâne 🙂 Să vedem cum vede Diana călătoriile…

Cum călătoreşti? Singură sau sau în haită? De capul tău sau de mânuţă cu o agenţie?

Călătoresc cât pot de departe, de cele mai multe ori singură, dar ador şi să plec împreună cu prietenii. Încerc să-mi plănuiesc totul din timp, dar apelez la agenţie doar dacă simt nevoia de un fel de backup. Pentru restul lucrurilor, există prietenii de la destinatie.

Când preferi să călătoreşti? În sezon sau extrasezon?

Extrasezon, pe cât posibil. Îmi place să am cateva secunde doar ale mele cu locul în care am ajuns, ca pentru o confesiune. Acele câteva secunde sunt cele mai preţioase la amintirea călătoriei.

Cât de des mai reuşeşti să călătoreşti? Ce te motivează şi ce îţi pune piedici?

Eu călătoresc şi pentru serviciu, ca atare plec destul de des. Mă motivează prietenii şi ceea ce ajung să aflu prin experienţa directă cu un loc nou. Mă motivează distanţa cât mai mare până la destinaţie, pentru că drumul e mereu o experienţă.
Nu îmi amintesc vreo călătorie în care să nu fi ajuns la destinaţie, ca atare nu ştiu dacă e ceva ce m-a împiedicat vreodată… Chiar dacă a trebuit sa merg pe un drum ocolit, am ajuns.

Care sunt destinaţiile tale preferate, ce ţi-a plăcut cel mai mult din ce ai văzut până acum?

Asia, mereu Asia. Malayesia / Malaezia mi-a plăcut cel mai mult, pentru varietatea experienţelor pe care le oferă.

În ce loc din lume ţi-ai dori să te trezeşti în măcar 7 dimineţi din anul acesta?

Indonezia

Ce anume îţi gâdilă simţurile într-o călătorie? (cultura, spiritualitatea, relaxarea, oamenii, arhitectura, natura, vinul, arta culinară.. altele?)

Arta culinară „practicată” de oamenii locului, de preferinţă în faţa mea. Mă învaţă multe despre ei, despre cine sunt.

Dacă ar fi atât de simplu pe cât sună întrebarea, în ce ţară simţi că ai putea trăi?

Franţa, în sud

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.