August în Lumea Mare: fiesta, Caraibe şi săbii!

August în Lumea Mare: fiesta, Caraibe şi săbii!

Am sărit din Iunie peste Iulie şi am ajuns direct la August. Vara este o perioadă în care există foarte multe târguri, festivaluri sau sărbători în toată lumea, aşa că pe oriunde am fi găsim ceva interesant de făcut sau văzut.

Am ales câteva evenimente care mi-au atras atenţia şi despre care mi-ar plăcea sa aflu mai multe:

Moreska Dance pe insula Korkula în Croaţia – în bănuitul loc de naştere a lui Marco Polo are loc astăzi, pe 29 iulie, dar şi în fiecare luni şi joi din vară, un dans al săbiilor. Moreska înseamnă maur şi tradiţia a început din secolul 12 să se răspândească în mai multe ţări Mediteraneene. Korkula pare a fi totuşi ultimul loc în care se mai folosesc încă săbii reale. Găsiţi mai multe detalii aici

Barcelona ne aşteaptă şi ea cu una dintre cele mai gălăgioase şi mai lungi fieste: Fiesta Major de Gracia. Străzile cartierului Garcia sunt decorate şi participă la un concurs pentru cea mai frumoasă împodobire iar turişti din toată lumea vin să vadă decoraţiunile, spectacolele sau teatrele de pe străzi. Vă imaginaţi singuri ce e acolo!

Şi Londra are parte de distracţie: Carnavalul Nothing Hill are o tradiţie de prin 1966 şi te transportă direct în Caraibe.

Tot în Spania, la Bunol, în ultima miercuri din August, are loc La Tomatina, celebra bătaie cu roşii. Am găsit pe Nomadic Matt mai multe detalii

Mai aproape de noi veţi avea ocazia să mergeţi din nou la festival la Sziget, este extraordinar, vă vom povesti în curând mai multe despre el. Până atunci găsiţi detalii la ei pe site.

Şi dacă aş fi în Germania cred că mi-ar plăcea să văd şi Rinul în flăcări, cu focurile sale de artificii şi flotele iluminate, trebuie să fie o experienţă minunată. Mulţumim Ioana pentru fotografie!

Închei cu aceeaşi rugăminte, să ne împărtăşiţi şi nouă impresii dacă aţi ajuns vreodată la unul dintre evenimentele de mai sus şi să completaţi cu altele!

Vă mulţumesc!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.