La drum pe aripi de Muson

La drum pe aripi de Muson

Adrian Hădean, un bucătar călător şi Răzvan Marc, gazda emisiunii Bazar de laTVR2 au făcut echipă şi au hotărât să plece pe urma musonului şi să cucerească, timp de 20 de zile, Asia de Sud Est.

Iată ce ne povesteşte Adi pe blogul său:

“După ce ne ducem noi până la capătul lumii? După bine, desigur. Serios vorbind, vrem să adunăm informații valoroase despre viața oamenilor simpli ori mai complicați din regiune, vrem să aflăm ce-i cu toate mirodeniile ce izvorăsc de acolo spre Europa ori Lumea Nouă și la ce-s bune ele, să mâncăm pe stradă și să dormim în hosteluri ieftine ori, Doamne-ajută, câte o noapte în hoteluri mai scumpe, pentru a vedea cum putem să-i fim de folos turistului care bate lumea cu rucsacul în spate ori celui care pleacă spre acolo la bordul unui avion ori debarcă de pe yahtul prorpiu și vrea să exploreze continentul.

O să zburăm până la Singapore iar de acolo, pe șosele, cu barcazul printre insule și iar pe șosele, prin Malaezia și Thailanda cu punct terminus Bangkok, de unde vom lua un avion spre București. Umblă vorba că voi avea ocazia să gătesc și pe acolo, lucru care ar fi extrem de bun, ne-ar putea aduce banii necesari unor incursiuni în Laos, Cambodgia ori Vietnam, pentru că avem de văzut lucruri interesante și acolo. Vom scrie mult, vom posta cât de des ne va permite conexiunea la internet (aud că nu-i tocmai rău în unele părți), vom face multe fotografii și vom aduna material pentru o carte pe care o vom publica destul de repede după revenirea în țară. Vom face filme care vor fi postate pe internet și vom publica materiale pe site-urile partenere. Va fi o aventură a cunoașterii și cred că vom veni de acolo mai bogați și cu multe daruri pentru voi.”

Noi, cei din LumeaMare care rămânem acasă, ne bucurăm şi suntem mândri că putem fi parteneri în această expediţie, că le vom fi alături măcar cu gândul. Iar voi veţi avea ocazia să citiţi şi pe LumeaMare relatările lor de la distanţă. I-am investit aşadar pe Adi şi Răzvan cu “titlul” de “călător în LumeaMare.ro”

Cei care susţin până în acest moment proiectul sunt: Aerotravel, Carrefour România, Casa-mea.ro, Lunch box, Lumea Mare.ro, România Liberă.ro, Trilulilu.ro și Autoritatea pentru turism a Thailandei, CasaBio, Wok’nRoll, Foodie.ro.

Felicitari Adi, felicitari Răzvan, mulţumim şi abia aşteptăm poveştile voastre!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.