Urare pentru Singapore

Urare pentru Singapore

Continuăm să preluăm articolele celor doi călători, Adrian Hădean şi Răzvan Marc, aflaţi acum în ceea ce ne place să numim expediţia muson. Astăzi câteva impresii de la Răzvan, din Singapore.

Guess what? Doua tanti faceau perisoare pe strada in China Town. China Town in care exista cel mai mare templu indian din Singapore. Cel mai mare si mai vechi de prin 1820 si ceva. Sri Marianmmar. Bine, asta o stiati din emisiunea mea dar am bantuit pe acolo si azi. Ne-am rupt incaltarile si pe Orchard Road, la fel de plina de mall-uri si de alte cladiri fantastice si am facut shopping de adaptoare pentru priza la celebrul magazin Mustafa (1,80 SGD pe adaptor – ieftin, zic!).

Insa adevarata distractie a zilei a fost pe esplanada aproape de hotelul Marina Sands unde s-a sarbatorit azi ziua de nastere a statului Singapore. A implinit 45 de ani. De la iesirea din confederatia malayesiana. 45 de ani in care a crescut cat altii in secole de progres. Soferul de taxi (altul decat cel de ieri) a crescut o data cu orasul-stat si ne-a povestit ca zona in care azi se afla hoteluri de lux, sedii de otel si sticla ale unor mari corporatii sau celebrul centru cultural in forma de durian era acoperita de mare. Adica era sub apa. Pamantul pe care s-au contruit lucrurile de mai sus a fost “furat” marii (nu stiu alt cuvant) pe modelul Dubai. Si asta e doar una din realizarile statului modern. Tot soferu’ ne povestea de lipsa cailor de acces si comunicare, saracia lucie si cocioabele unde majoritatea locuitorilor traiau. Pai poate de-aia sunt singaporezii de azi atat de cu nasul pe sus, adepti ai celor mai noi trenduri si imbracati conform celor mai noi tendinte – pentru ca sunt, sunt! Au evoluat mult in ultimii cativa zeci de ani si nu vor sa se uite inapoi. Asa as face si eu. Deci la multi ani, Singapore! Sa-ti tii cetatenii fericiti, sa nu schimbi preturile la mancare, standardele de igiena si deschiderea spre nou dar sa scazi preturile la cazare si daca se poate sa te muti inspre Europa sa venim mai des in vizita. Vizita care continua si maine.

PS: Am “consumat” cu Adi azi ceva supe imense care cu costite, care cu carne, care cu intestine, care cu organe. De porc. Bune supele. Sper ca Hadeanu sa invete retetele sa va faca si voua. Ca meritati!

Impresii şi fotografii: Răzvan Marc

Sponsorii expediției Muson:

Aerotravel, Carrefour România, Casa-mea.ro, Lunch box, Lumea Mare.ro, România Liberă.ro, Trilulilu.ro și Autoritatea pentru turism a Thailandei, CasaBio, Wok’nRoll, Foodie.ro.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!