Gânduri pentru weekend: muzică şi păstrăv

Gânduri pentru weekend: muzică şi păstrăv

Pentru acest weekend avem cele mai mari şanse să ne coacem din nou în Bucureşti. Asta nu înseamnă că nu ne-am dori să fim în cel puţin trei locuri, aşa că ne-am gîndit să vă spunem şi vouă unde, poate veţi fi ceva mai norocoşi.

1. În Bucovina, la Ciocăneşti, de Sf Maria are loc Festivalul Naţional al Păstrăvului, un eveniment care îşi propune de şapte ani încoace (anul acesta ar fi a opta ediţie) să ducă mai departe vechile tradiţii: plutăritul sau prinderea păstrăvului. Din păcate nu ştiu programul pe anul acesta şi am aflat de la Marius Sigheti, care a trecut de curand pe acolo, că e posibil să se organizeze o variantă mai restrânsă, de criză. Până acum, cu această ocazie, în plus faţă de spectacole folclorice,  se făceau plimbări cu pluta pe Bistriţa, se găteau cel mai mare borş de păstrăv şi cea mai mare mămăligă, exista şi un concurs gastronomic şi se acordau tot felul de premii. În orice variantă mi-ar fi plăcut să fiu acolo, locul este extraordinar, casele pictate sunt deosebite iar oamenii din Ciocăneşti sunt foarte mândri de satul, tradiţiile şi istoria lor. O conversaţie cu doamna de la Muzeul Oălor Încondeiate vă va convinge de acest lucru!

2. Dacă vă încumetaţi la un drum mai lung puteţi să o ajungeţi pe Ina din urmă şi să mergeţi la festivalul de la  Sziget, despre care am mai scris în alt articol.

3. Alt eveniment tentant în weekend, începând de vineri, este Artmania de la Sibiu. La care pur şi simplu nu pot sa cred că nu voi reuşi să ajung. Printre trupele care vin e şi Kamelot, una dintre favoritele mele, vă las în compania ei. Şi o să încerc să nu plâng! 🙁

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.