Craci de broască în red light district

Craci de broască în red light district

Noi impresii de la Răzvan Marc care, împreună cu Adrian Hădean, se îndreaptă acum spre Malaezia, continuând expediţia muson.

Acest post este cat se poate de cuminte. Prietena noastra Josephine, PR in Singapore, ne-a scos la masa in Geylang la restaurantul Sinma Claypot Live Frog/Seafood. Dupa cum ii spune si numele specialitatea casei este orez cu broasca. Bine, cu craci de broasca. Iar orezul nu e pilaf ci porridge, adica mai apatos, mai bine fiert. Broasca se gateste intr-un sos de soia cu chilli si mult ghimbir. Dar cred ca Adi spune mai multe despre asta. Patronul, stiind ca o sa scriem despre restaurantul lui sau, nu, sunt cam rau – in buna traditie chinezeasca ne-a pus pe masa tot ce avea mai bun: crabi imensi, peste gatit nu-stiu-cum, creveti umpluti si tot felul de alte minunatii pe care nu mi le amintesc. Chelnerii n-au lasat halbele de bere sa se goleasca si seful a scos si wisky-ul cel bun pentru asa oaspeti de seama. Buuun. Am mancat de ne-am spart la fel ca si carapacea de crab. Si am jurat sa mai trecem pe acolo cand ne intoarcem in Singapore.

Acum – ce-i cu titlul? Pai red light district nu prea mai exista asa la vedere in Singapore insa pentru ce care-l cauta tot in Geylang il gasesc. In vechime insa zona era renumita pentru aceasta afacere. Acum lucrurile sunt mult mai linistite si singurii care tulbura ordinea sunt singaporezii veniti la acest restaurant ce se intinde de o parte si de alta a unei strazi si ce poate gazdui pana la 1000 de persoane deodata. Restaurantul mai are inca alte patru locatii in zonele turistice ale orasului insa aceasta unde am fost noi era cel mai bine pastrat secret printre localnici – adica nu prea calca picior de turist prin zona. Pana acum.

Urmeaza sa plecam in Malayesia. Prima oprire Melakka. Arhitectura coloniala si prajituri portugheze. Vorbim si de acolo. Pana una-alta: goodbye Singapore!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!