La drum spre Sziget

La drum spre Sziget

În lumea mare sunt oameni faini. Aşa, în general.
În lumea asta mare sunt oameni care mă inspiră. Să verific atunci când siguranţa mea depinde de asta. Să găsesc vise în mine pe care nu ştiam că le am. Să găsesc puterea să merg mai departe, mereu mai departe.
Despre ce vorbesc aici? Despre călătorii şi despre prietenii mei care mi-au zis… „auzi? dar tu ce verifici la motor înainte să pleci la drum?” Păi eu.. săraca de mine… habar n-am ce să verific. Aşa că am întrebat alt prieten. Care s-a chinuit să găsească o soluţie de urgenţă pentru motorul meu care azi ar trebui să mă ducă… departe. Către alţi prieteni care mi-au arătat cum un vis care mi se părea prea îndepărtat e de fapt cel mai simplu lucru dacă ştii cum să priveşti. Când mă gândeam „vai-de-păcatele mele, dar eu nu cunosc pe nimeni cu motor, ce mă fac eu, fată nepricepută, dacă se strică?”, nici măcar nu-i visam pe cei ce îmi vor deveni prieteni prin intermediul aceleiaşi pasiuni… de neînţeles pentru alţii.
Planul e aşa: plec cu motorul la Oradea, îl las acolo, în siguranţă, mă sui în tren, trec peste graniţă, mă opresc la Budapesta, la Sziget, poate urmează să îmi fac şi alţi prieteni… Mă întorc după ce văd nişte concerte şi nişte locuri pe care le iubesc. Mă sui la loc în şa în Oradea şi ajung înapoi acasă. Şi vă povestesc despre ce-am verificat la mobră şi ce-am văzut pe unde-am fost.
Ce ziceţi?
Planul s-a stricat începând de la plecatul de azi de la ora 6. O să plec când o să vrea rulmentul. Dar nu-mi fac griji. Am prieteni faini cu care o să mă întâlnesc pe drum. Pe unii nici măcar nu-i cunosc încă…

Ina

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.