Disneyland Paris: o privire fericită

Disneyland Paris: o privire fericită

E imposibil să ajungi la Paris, să ai cel puţin un copil în dotare şi să nu aloci cel puţin două zile pentru vizitarea celor două parcuri: Disneyland şi Walt Disney Studios. Sigur că dacă vrei să aprofundezi şi să ai timp pentru absolut toate atracţiile, atunci trebuie alocate mai mult de două zile. Dar pentru noi au fost suficiente deşi Silvia ar fi vrut de atunci să ajungă acolo în fiecare zi. Acum vrea să facă un Disney pe insulă! I-a plăcut tare mult şi cred că vârsta aceasta, în jur de 6-7 ani e perfectă pentru o vizită în parcurile Disney.

Încă nu am apucat să scriu despre vizita noastră de acum 5 ani, la Disney World Florida, unde am vizitat 4 dintre cele 6 parcuri existente. Comparativ, Disney din Paris e mai mic şi venind de sus în jos (adică văzând prima dată Orlando) Disney Paris pare un frăţior mic, dar suficient de capabil să îţi invoce sentimentul acela de frumuseţe, magie, visare, transpunere în lumea desenor animate şi a personajelor Disney atât de îndrăgite deopotrivă de cei mici şi cei mari. E fascinant să vezi pe „viu” personajele, să poţi da mâna cu ele, să primeşti semnături şi apoi să te transpui în poveştile fiecăruia.

Vizita la Disney nu a fost organizată amănunţit, nu am stat să facem planuri pe unde mergem prin cele două parcuri, am lăsat totul să fie surpriză la faţa locului şi nu am niciun regret. A ieşit minunat, am avut timp de atracţiile importante, de mâncat şi de odihnă pe o bancă, am urmărit paradele de zi, de noapte şi focurile de artificii.

Am vrut să ne luăm biletele online dar ne-am trezit prea târziu şi acestea ar fi ajuns prin poştă după ce noi eram plecaţi. Totul a rămas ad-hoc şi nu ştiu dacă noi am avut noroc sau pur şi simplu aşa e mereu (citisem pe la alţii că să sunt cozi foarte mari la bilete, ne pregătisem să fie aşa şi poate de asta nu am fost dezamăgiţi). Coada la bilete ne-a „luat” 10 minute. Cu harta parcurilor în mână am pornit la explorat. N-am să vă dau amănunte la ce atracţii ne-am oprit, asta consider că e la alegerea fiecăruia.

Cozile în general nu au fost mari, între 20 şi 40 de minute aşteptare. Aşteptare care e „în mers” şi practic nu simţi că stai la coadă. Şi dacă o iei ca pe o relaxare, moment în care ai timp să povesteşti cu copilul ce distracţie urmează, consider că e o bătălie câştigată. În fapt, am mers la Disney nu să bifăm distracţii ci ca să ne simţim bine, indiferent că aşteptam la „coadă”, că admiram frumuseţile din jurul nostru sau că visam cu ochii deschişi la lumea magică în care am intrat.

Dar să revenim la lucrurile practice. Există acele fast-pass-uri la aproape toate atracţiile. Fast-pass e un bilet pe care îl obţii de la automatele aflate în imediata vecinătate a atracţiei, sunt gratuite prin „bifarea” biletului de intrare (deci atenţie! păstraţi biletul de intrare în parc până la sfârşitul zilei, în cazul în care luaţi pentru o zi) în automatele respective. În zona automatelor eşti anunţat intervalul orar (e de regulă 30 de minute) pentru care obţii fast-passul. Noi am renunţat la ele pentru că ar fi fost tot un du-te-vino căci peste o oră-două trebuia să revenim la locul de unde luasem fast-pass-ul. Am preferat, cum spuneam, să stăm la „cozi” şi eu spun că a fost alegerea bună. Într-un singur loc, unde coada era de o oră am luat fast-pass. Am revenit peste două ore şi am avut neplăcută surpriză să constatăm că toată lumea luase fast-pass şi acum era îmbulzeala la intrarea aceea. Preferam de 1000 de ori să stăm la coadă decât la o îmbulzeală stil românesc de „care pe care”. Aşa că am stat cât de în spate am putut, ne-am îmbulzit şi noi că lumea ne împingea din spate şi am intrat în final, ajungând tot la o coadă… e drept că de doar 10 minute… Aşadar sfatul meu ar fi: staţi la cozile normale, e mult mai distractiv decât nervii de la îmbulzeală.

Mâncarea în parcuri e variată, găseşti mâncare pe toate gusturile. Pentru cei mai simandicoşi sunt restaurante cu servire a la carte, cu preţuri pe măsură. Dar sunt şi restaurante gen fast food cu mâncare bună, sau pizza, sau locuri de unde poţi cumpăra sandwich-uri delicioase, muffins şi alte prăjiturele sau fructe, la preţuri absolut rezonabile. Depinde de ceea ce doreşti. Tot ce trebuie este să consulţi harta cu indicaţiile de pe ea…

Sfaturi despre cazare nu pot să dau, cel puţin nu în perimetrul parcurilor. Noi am ales un hotel Ibis în Paris şi am condus maşina în ambele zile, câte 35 de km dus şi întors.

Dar pot să vă dau o idee legată de parcare. Nu mergeţi la parcarea parcurilor, unde costă 16 euro pe zi. Urmaţi indicatoarele către parcarea Disney Village şi plătiţi doar 8 euro pe zi. Plus că nu e aglomerat…

În rest… mergeţi la Disney şi distraţi-vă, trăiţi frumos prin ochii copiilor magia momentelor de neuitat! Şi ce bucurie mai mare decât fericirea din ochii copilului tău mai există?


Impresii scrise de: Mihaela

Articole similare:

Călătorie magică

La ţară în Bucureşti

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!