Ce aţi bifat de pe listă până acum?

Ce aţi bifat de pe listă până acum?

Sau mai bine zis, aveţi o listă cu locurile din lumea asta mare în care vreţi să ajungeţi?

Astăzi, în timp ce postam un articol pe facebook, mi-am dat seama că folosim foarte des expresia „îl adaug pe listă” sau „e primul pe listă”, vorbind despre destinaţiile în care ne-am dori să ajungem. De aici mi-a trecut prin cap prima întrebare: „dar care este lista noastră cu adevărat?”. Avem o listă pe care punem toate locurile în care am dori să ajungem sau e doar o vorbă?

Voi aveţi? O actualizaţi frecvent?

Şi dacă aveţi una, ne spuneţi ce anume aţi bifat până acum?

Eu mi-am dat seama că lista mea este neactualizată de prin Noiembrie 2009 (deşi în gând cred că am cel puţin 100 de locuri). Şi nici aceea nu a fost cu adevărat cea completă pentru că la vremea respectivă mi-am propus să mă limitez la 10 puncte şi la  informaţiile pe care târgul de turism reuşise să mi le furnizeze. Dar uitându-mă acum pe ea, nu pot spune că nu m-am bucurat când am observat că am reuşit totuşi să văd Maramureşul şi o mică parte din ceea ce îmi dorisem pentru Egipt, Cairo.

Voi cum staţi la capitolul realizări?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.