La mulţi ani Ghiocel(a)!

La mulţi ani Ghiocel(a)!

Astăzi avem încă o sărbătoare în LumeaMare, o aniversăm pe Ghiocel(a)! Puţini dintre voi ştiu sau ghicesc cine se ascunde sub acest pseudonim care nici măcar nu este un pseudonim în adevăratul sens al cuvântului, ci numele sub care am auzit-o  strigată pe mama mea dintotdeauna! Toata lumea îi spune Ghiocel, pe site am adăugat doar un (a), de dragul jocului şi pentru a evita confundarea cu genul masculin.

Probabil că v-am mai spus că părinţii mei mi-au transmis microbul călătoriilor, microb care încă îi mai stăpâneşte şi pe ei, în ciuda problemelor apărute odată cu vârsta. Părinţii mei încă mai dispar o lună pe an, cutreierând Europa, cu o dorinţă neobosită de a cunoaşte cât mai mult şi într-un ritm atât de intens încât mereu mă simt nevoită să îi rog să se mai cruţe şi să o ia mai încet. Nu mă ascultă, bineînţeles 🙂

Revenind la mama, pentru că astăzi este ziua ei de naştere, vreau să îi mulţumesc pentru tot ce a însemnat şi înseamnă pentru evoluţia mea ca om, pentru răbdarea şi prietenia pe care mi-a arătat-o în momentele grele, pentru că mi-a fost mereu alături în orice aş fi făcut, bun sau rău, pentru că este o bunică extraordinară, pentru că a fost mereu un model de cultură pentru mine şi pentru că îmi împărtăşeşte pasiunea de a scrie aici, pentru voi. Aş vrea să pot să fiu pentru LumeaMică o mamă la fel de bună cum este ea pentru mine dar mă tem că nu voi reuşi…

La mulţi ani Ghiocel(a), la multi ani mama! Şi multă putere şi inspiraţie pentru a ne împărtăşi atât de multele impresii pe care le-ai adunat din lumea mare!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.