Spre încolo şi-napoi

Spre încolo şi-napoi

Mă duc, mă duc, că mă arde frica de toamnă-iarnă, că mă mână dorul, că mă cheamă înapoi… totul!!! Adică, mă mai duc o dată până la Oradea. De data asta promit solemn că fac şi nişte poze. La naiba… am promis acuma… pe unde mai scot cămaşa?

Mă duc cu scopul cel mai arzător al călătorului: de a avea de unde mă întoarce.

Adică: merg până la Oradea. Asta ştiu, am mai făcut.

Apoi o oprire în Arad… pe-acolo n-am mai fost. Cică e drumul prost… ştie cineva?

Apoi o oprire şi mai lungă în Timişoara, pentru că, în nemernicia mea, am fost pe-acolo numai în trecere, pe fugă şi niciodată cu răgaz de respirat şi privit în jur…

Apoi nu mai ştiu care e planul – trebuie să mi se întoarcă din ţări străine prietena cu care plec şi să vedem exact pe unde ne întoarcem. Cert e că va fi pe jos pe lângă Dunăre… mi-a şoptit un glas subţire că sunt peisajele de vis. Atât îmi trebuie, precum şi speranţa că în vreun fel o să evit autostrada Bucureşti-Piteşti care m-a amărât la aproape fiecare întoarcere din plimbările de prin ţară de pe anul ăsta. Deci, până acum avem aşa: două fete, două honde, şi-un maaare chef de ducă. Şi vreme bună. (Dacă mă contrazice cineva aici, am stricat prietenia, daa?)

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.