Sindrofie la şosea

Sindrofie la şosea

Pentru Bucureşti, ziua de sâmbătă 18 septembrie a fost una plină de evenimente, înghesuite parcă să prindă vremea (încă) frumoasă de afară. Împreună cu LumeaMică am pornit să gustăm câte ceva din ceea ce  avea de oferit oraşul şi am ajuns la Muzeul Satului unde se desfăşura un spectacol de culoare şi cântec – Festivalul culturii Thailandeze, despre care am scris aici.

După ce am plecat cu mâinile pline de obiectele frumos meşteşugite de artizanii thailandezi, am ajuns în locul în care costumele de epocă, muzica de odiniora şi mirosul micilor de altădată alcătuiau un tablou frumos şi nostalgic: Bucureştiul într-o zi.

Ştiam că o să-l găsesc pe Adi Hădean, aşa că m-am dus direct la în zona Foişor. L-am găsit încingând grătarele, ajutat  cu mult spor de Chinezu şi Adina. Bucureştenii prezenţi în lumea nouă a vechiului Bucureşti au aşteptat cuminţi degustarea micilor făcuţi după o reţetă din 1920 şi a cârnăciorilor fierţi/fripţi  în vin roşu, cu lămâie şi cuişoare.

Atmosferă plăcută, oameni faini, o zi reuşită la şosea. Mă bucur că l-am cunoscut şi în off-line pe maestrul de ceremonii al evenimentului Cilibi Moise aka Cosmin Tudoran.

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.