Sindrofie la şosea

Sindrofie la şosea

Pentru Bucureşti, ziua de sâmbătă 18 septembrie a fost una plină de evenimente, înghesuite parcă să prindă vremea (încă) frumoasă de afară. Împreună cu LumeaMică am pornit să gustăm câte ceva din ceea ce  avea de oferit oraşul şi am ajuns la Muzeul Satului unde se desfăşura un spectacol de culoare şi cântec – Festivalul culturii Thailandeze, despre care am scris aici.

După ce am plecat cu mâinile pline de obiectele frumos meşteşugite de artizanii thailandezi, am ajuns în locul în care costumele de epocă, muzica de odiniora şi mirosul micilor de altădată alcătuiau un tablou frumos şi nostalgic: Bucureştiul într-o zi.

Ştiam că o să-l găsesc pe Adi Hădean, aşa că m-am dus direct la în zona Foişor. L-am găsit încingând grătarele, ajutat  cu mult spor de Chinezu şi Adina. Bucureştenii prezenţi în lumea nouă a vechiului Bucureşti au aşteptat cuminţi degustarea micilor făcuţi după o reţetă din 1920 şi a cârnăciorilor fierţi/fripţi  în vin roşu, cu lămâie şi cuişoare.

Atmosferă plăcută, oameni faini, o zi reuşită la şosea. Mă bucur că l-am cunoscut şi în off-line pe maestrul de ceremonii al evenimentului Cilibi Moise aka Cosmin Tudoran.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.