Cărările minţii

Cărările minţii

Nu a fost prima dată când l-am vazut pe Vlad Grigorescu performând. Cred că prima oară a fost acum doi ani la nişte zile ale Bucureştiului (să-mi fie iertată plasarea inexactă în timp şi spaţiu) și mai “curând” la GreenTea, anul trecut în iarnă, unde chiar am fost lângă/peste el şi tot degeaba, întrebările au rămas fără răspuns ……

Râsete, voie bună, inexplicabil, tensiune, uimire – toate au fost elemente ce s-au combinat într-un mod cât se poate de plăcut aseară în show-ul Blind.

Întrebările au rămas şi acum, ba chiar au apărut unele noi, și nu cred că voi putea avea un răspuns la ele. Tot ceea ce pot să spun este că aş merge oricând să îl revăd.

Căutând să îmi explic un pic mai mult decât ceea ce am simţit şi văzut aseară la show-ul lui Vlad Grigorescu, am găsit o definiţie cel puţin interesantă: “Force is not gravity, nor electricity, nor magnetism, nor chemical affinity. But Will is the typical idea of force” (Dr. Brown).

În viaţa de zi cu zi nu prea facem diferenţe, sau cel puţin o parte dintre noi, între iluzionism, magie, mentalism, paranormal, supranatural etc..  Pentru noi este magie. Ne este greu să diferenţiem citirea  gândurilor (dacă ea există într-adevăr este discutabil), controlul minţii, telepatia, percepţia extrasenzorială faţă de sugestie, programare neuro-lingvistică, citirea limbajului corpului, distragerea atenţiei.  Pentru noi, fără să generalizez, se contopesc toate într-o singură trăire legată de faptul că nu putem sau nu vrem să înţelegm ceea ce se întâmplă. Întrebarea de pe buzele noastre Este real? îşi găseşte astfel un loc firesc.

Mulţumim pentru invitaţie la acest show lui Chinezu și lui Vlad Grigorescu pentru că a „ghicit“ tot.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.