Când ţi-e dor de Austria…

Când ţi-e dor de Austria…

… vine Austria la tine!

Se ştie că atât eu cât şi Alex şi LumeaMică suntem fani Austria. Ne-am îndrăgostit iremediabil de peisajele şi viaţa oamenilor de acolo iar visul nostru este ca, atunci când om fi bătrâni şi bogaţi (măcar puţini bogaţi), să ne retragem într-un sătuc pitoresc şi să avem o casă cu multe flori la geamuri. În Austria desigur, poate chiar pe aproape de locul meu pereche din lumea asta.

Eu personal mai am un vis: să învăţ să schiez. Îmi propun asta de mult şi nu mă dau bătută chiar dacă am ajuns deja la o vârstă la care mai bine mi-aş păzi oasele. Dar dacă tot m-am apucat de motociclism târziu nu văd de ce nu aş face-o şi pe asta! Din păcate şi aici aştept momentul acela în care o să reuşesc să mă duc să învăţ în Austria, nu de alta dar am alergie la cozi şi şmecheri, dacă ştiţi unde bat… Sper să nu trebuiască să aştept până la pensie! 🙂

Cu cele de mai sus ca introducere, ajung la ideea principală: ne e dor de Austria! Des, adică mereu! Şi pentru că ne era aşa de dor s-a întâmplat să vină Austria la noi. Prin invitaţia făcută de Cosmin Tudoran, la o foarte faină petrecere apres-ski organizată de Camera de Comerţ a Austriei / Austria.info. N-am venit cu schiurile dar am găsit multe ingrediente care ne-au făcut seara tare frumoasă: punch, papa bun, o ninsoare de import (garantez că erau fulgi austrieci), concursuri haioase, informaţii interesante despre Austria (care m-au umilit la capitolul cultură generală) şi câţiva prieteni: Cristi, Corina şi nu în ultimul rând Cosmin!

Din nefericire dorul nostru nu s-a alinat, dimpotrivă, aşa că mă uit lung pe vacante.salzburgerland.com şi cam oftez…. Ceea ce vă doresc şi vouă asemenea, că na, aşa e la noi, să moară şi capra vecinului! 😀

PS: ieri Alex şi-a lăsat aparatura foto acasă, motiv pentru care nu avem poze. Imaginea este din Viena.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.