Hallstatt, locul meu pereche

Nu mă satur niciodată să vorbesc despre Austria şi despre locul meu pereche din lume, Hallstatt. În ultimii trei ani am ajuns de trei ori acolo şi de fiecare dată am trăit acelaşi sentiment de bine, aceeaşi dorinţă de a prinde rădăcini, măcar pentru o vreme, aceeaşi speranţă că voi reveni. Am scris acest articol pentru Eugen Istodor si al său uichendist.ro şi m-am gândit că nu se poate să nu îi fac un loc şi în LumeaMare.

Pentru amatorii de călătorii, Halstatt nu este vreun loc exotic, mai puţin cunoscut sau ferit de turismul de masă. Găseşti de toate: şi suveniruri şi japonezi şi autocare – a căror acces, slava domnului, nu este pemis în oraşul vechi. Ma refer la autocare, nu la japonezii care vin, fac poze şi dispar spre următorul obiectiv.

Cel mai frumos drum spre Hallstatt este cel care vine dinspre Graz, prin Koflach şi Judenburg. Drum virajat ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.