Biblioteca virtuală de seară – 2

Biblioteca virtuală de seară – 2

Ce am citit interesant astăzi:

– Ştiţi unde au fost cele mai mari statui ale lui Buddha (55 de metri), de acum 1500 de ani? Sau unde s-au descoperit cele mai vechi picturi în ulei? În Afganistan, la Bamiyan. Figurile colosale au rezistat invaziilor mongole, au rezistat timpului şi naturii, au venit însă talibanii în 2001 şi au aruncat în aer tot ce au putut. Un articol interesant despre soarta acestora pe CNN

– Punem cu toţii astfel de întrebări, aşa că Imperator ne sfătuieşte când este cel mai bine de mers şi unde… Tot de aici am aflat şi de situl TheBestTimetoVizit. Musai de pus un bookmark!

– Dacă vreţi să vă amuzaţi cu ce idei absurde mai există prin legile din lumea mare, citiţi o parte dintre cele mai ciudate legi din lume, pe Travel Splendid.

– Am vorbit şi noi despre asta, lumea vorbeşte. Acum este poate că cel mai interesant moment să vizitaţi Egiptul şi Cairo.Come to Egypt to watch mediocre paint jobs. Come to watch Egyptians, who often meet and coordinate through Facebook pages, as they pick up trash from sidewalks. Talk with them. Watch their faces and laughter and eyes. Listen to what they have to tell you about pride and freedom and service. In saying this, I’m not romanticizing the challenges Egypt face — they’re pretty darn huge. I’m just saying that something remarkable is happening here, particularly with many young people.” citim pe Vagabonding

Lectură plăcută!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.