Biblioteca virtuală de seară – 4

Biblioteca virtuală de seară – 4

Ca mamă al cărui copil tocmai a început şcoala, mă preocupă foarte mult educaţia şi îmi doresc pentru LumeaMică o experienţă de învăţare diferită de cea trăită de noi… Din păcate sistemul educaţional nu s-a schimbat prea mult deşi trebuie să admit ca există aspecte care mă surprind în mod plăcut, dar care ţin mai mult de oameni, nu de sistem, de formă, nu de fond.  Nu sunt eu expertul acela care să spună cum ar fi mai bine. O explică alţii mult mai bine argumentat ca mine iar acum câteva zile chiar am sharuit articolul Şcolile distrug creativitatea, găsit pe webcultura.ro. Nu ştiu dacă aţi apucat să ascultaţi discursul, dacă nu vă rog să o faceţi, indiferent dacă aveţi copii sau nu, pentru că merită. Şi să recunoaşteţi că aţi fi fost mai mult decât încântaţi să aveţi ore de dans în scoală şi mai puţine de matematică…

Ce legătură are acest subiect cu LumeaMare a călătoriilor? Păi are! Pentru un copil cred că istoria, georafia, arta, bunele maniere sau caritatea (şi multe altele) se învaţă cel mai bine şi mai frumos într-o călătorie. Avem aici alt articol, Education = Learning = School, de pe familyonbikes.org, întregul blog fiind un exemplu clar despre cum se poate face educaţie „on the road”.

Şi dacă cineva are o problemă faţă de ideea de a călători alături de cei mici, vă invit să recitiţi şi să comentaţi articolele Copii vs. călătorii sau Călătorind cu copiii.

O seară plăcută alături de familie! Eu încă nu mă pot obişnui cu ideea că ziua mamei nu mai este astăzi ci undeva în mai (aşa am auzit la radio), poate că de aceea am simţit nevoia să scriu despre cei mici…

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.