Poveşti din LumeaMare 13 – impresii

Poveşti din LumeaMare 13 – impresii

Trebuie să vă spun că, în ciuda faptului că a trecut mai mult de un an de când organizăm aceste evenimente, tot mai am emoţii şi trac de fiecare dată. Şi nu vă ascund că cifra asta, deşi nu sunt deloc superstiţioasă, m-a făcut să am câteva emoţii în plus. Dincolo de toate preudo-problemele mele personale, un ghinion tot am avut: la începutul zilei blitz-ul lui Alex a suferit o… cădere nervoasă (sau de lampă, în termeni tehnici) şi de aceea nu am reuşit să facem prea multe fotografii.

De data aceasta ne-am întâlnit să povestim despre China, cu Cătălin Nenciu şi despre excursii foto interesante şi Himalaya cu Mihai Moiceanu. Mi-ar fi greu, ca de obicei, să spun în câteva cuvinte câte lucruri interesante am aflat. Am avut ocazia, datorită lui Cătălin, să revedem imagini frumoase din Beijing sau Shanghai dar şi câteva cadre inedite de la Expoziţia Mondială World Expo 2010. Mihai Moiceanu ne-a oferit o vizionare a unei diaporame foarte bine realizate, cu imagini ce ne-au lăsat fără glas. Totuşi cuvintele şi explicaţiile nu au lipsit…

Cadouri au fost pentru toţi cei prezenţi: ceaince de la Ceainăria GreenTea pentru povestitori, vouchere de la BOOKS EXPRESS, genţi şi port CD-uri de la LAMONZA, beţişoare chinezeşti oferite de Cătălin şi Renate Nenciu. Iar mulţumită EPSON am reuşit să avem condiţii de proiecţie pentru a ne bucura de imaginile povestitorilor noştri.

În pauza dintre cele două poveşti am degustat din ceea ce a gătit Alex, special pentru această ediţie. Chifteluţe chinezeşti cu sos dulce acrişor, orez fript cu legume şi o salată de alge (pentru cei care au avut curajul să guste!).

Şi ca să mă credeţi că uneori cifra 13 nu este tocmai norocoasă, în timp ce scriam acest articol am aflat că 95% dintre pozele şi aşa puţine de la acest eveniment nu au mai putut fi recuperate de pe card. Aşa că nici Alex nu va putea ilustra reţelele promise ….. deocamdată  🙁

Bine că ghinionul s-a manifestat doar la acest nivel. În rest sperăm că v-aţi simţit bine şi, dacă de 13 am scăpat cu bine, vă aşteptăm la ediţia 14, despre care sper să putem povesti cât de curând!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.