Eseu foto: casele pictate din Garmisch Partenkirchen

Eseu foto: casele pictate din Garmisch Partenkirchen

Despre Garmisch Partenkirchen am mai pomenit de cel puţin două ori, în urma celor două vizite la evenimentul BMW Motorrad Days, odată în 2008 şi a doua oară în 2009. Dar prima dată am făcut cunoştinţă cu oraşul (sau comuna, deşi e destul de mare!) în 2007.

Ceea ce merită într-adevăr să faci odată ajuns în Garmisch Partenkirchen, dincolo de ski (pentru care staţiunea este renumită), trekking sau prezenţa la anumite campionate şi evenimente, este să te plimbi cu orele pe străzile cu case pictate. La orice colţ ai ce vedea, dacă nu sunt picturi sunt flori, dacă nu sunt flori sunt fântâni, dacă nu sunt fântâni sunt băncuţe haioase şi dacă nu sunt casele sunt munţii înalţi care se văd în jur. În principal sunt multe picturi, înfăţişând scene de viaţă, meşteşuguri, specificul locului, petreceri la han sau la bere şamd.

Când mă fac mare aşa îmi voi face o casă! 🙂

Dar până atunci vă invit şi pe voi la plimbare!

Mai multe detalii găsiţi pe situl staţiunii. Aruncaţi un ochi şi în secţiunea multimedia unde aveţi hărţi şi unde aflaţi că puteţi lua un „Camineo guide” gratuit de la Tourist Information, un fel de mini PC cu trasee de trekking. Super faină ideea! Şi tot pe acolo găsiţi şi calendarul evenimentelor, ah, iarăşi pică BMW Motorrad Days de ziua mea!

Articole similare şi o altă perspectivă asupra staţiunii:

BMW Motorrad Days

Un pas înainte, un eveniment: BMW Days

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.