Scurtă cronică de restaurant japonez

Scurtă cronică de restaurant japonez

În zona Budapesta (habar n-am cum îi zice acum – ştiţi voi, fostul restaurant la o aruncătură de băţ de Unirea) împreună cu LumeaMică ne-am hotărât să mergem la restaurant. În stânga fast-food, în dreapta la fel, dar undeva printre neuroni, era pierdută o informaţie – ceva despre un restaurant japonez bun, recomandat de oameni ce ştiu a vorbi pe limba Ţării Soarelui Răsare.

Cum se chema, cum se chema ….. gata – Zen Sushi. Ok, primul pas făcut.

Scot telefonul – internet – google – search – strada gasită: Calea Şerban Vodă 86. Ok, al doilea pas făcut.

Trecem pe GPS –  e aproape, ok al treilea pas făcut.

Gata am ajuns: tati dar vreau la chinezesc să mâncăm sushi; păi aici se mănâncă sushi. Aaaaa, super.

Am intrat: afară cu ceva grade peste 30, aici răcoare, afară aglomeraţiei, aici linişte. Semne bune. Ne îndreptăm spre o masă, dar aud: vreau aici pe scaunele înalte la bar.

OK, ne aşezăm cu faţa la bucătarul care felia cu dexteritate un somon, doi, trei …. până la sfârşit nu ştiu câţi au fost că le-am pierdut şirul.

Să revenim.  Ce comandăm? – vreau sushi la fel cum faci tu (am auzit un cocoş prin jur?). LumeaMică alege, ce altceva decât  – Sushi menu. Eu plusez cu o supă miso şi o porţie de Shrimp tempura.

Să ne înţelegem, nu aveam aparatul foto cu mine, aşa că pozele ce urmează au cel mult valoare documentară. Promit să mai revin, pregătit mai bine :).

Un mic detaliu: Sushi menu – o combinaţie de nigiri şi maki- sushi. Nigiri-sushi cu: somon, ton, caracatiţă, lup de mare, crevete, sepie şi maki-sushi cu o combinaţie de ton şi somon. Alături de cele de mai sus nişte ghimbir murat, wasabi şi omletă japoneză

Nu întrebaţi – crude şi buuuune. Mi-a fost greu să o conving cu varianta nigiri-sushi pe care nu o cunoştea (doar varianta crevete a avut succes) dar s-a înfipt în maki-sushi cu ton şi somon, ceea ce se poate vedea şi în poză. Un pic, dar doar un pic dezamagită pentru că nu are acelaşi gust cu care era obişnuită (n.r.  – într-adevăr până acum am folosit somon afumat sau marinat în combinaţii gen california roll).

La Shrimp tempura am primit un sos. Un pic a durat până la gustat şi apoi: e muult mai bun cu sos.

Drept care am mai comandat o porţie de Shrimp tempura pe care evident că nu a terminat-o dar a avut succes deplin acasă când am ajuns.

Supa miso a revenit doar în sarcina mea – bună, bună.

Pe scurt: o experienţă reuşită, gusturi naturale şi foarte bune, preţuri absolut ok. Trăieşti experienţa WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) când te uiţi la meniu şi apoi în farfurie.

Şi nu în ultimul rând avem şi impresiiLumeaMică:

„Mi-a plăcut aici la Zen Sushi şi am mâncat sushi maki cu ton şi somon cu sosul ăla sărat (n.r. sos de soia)  şi creveţi tempura cu sos dulce, (neapărat virgulă aici) delicios mmm….

Tatăl meu, Alex ar vrea să aibă şi el cuţite la fel ca acolo, şi să taie la fel  de frumos cum  taie bucătarul somonul.”

Cu siguranţă vom mai merge pe acolo.

Să aveţi poftă.

Notă importantă:

Acest articol şi opiniile exprimate în el sunt valabile la momentul publicării. Dacă nu reuşim să revenim, nu avem cum să ştim dacă s-au produs schimbări, pozitive sau negative. Te rugăm, aşadar, să citeşti şi comentariile sau să ne laşi un comentariu şi să ne spui părerea ta, dacă ai fost de curând şi ai trăit o experienţă diferită. 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.