O reţetă de weekend în 10 paşi … la munte

O reţetă de weekend în 10 paşi … la munte

Prezenta reţetă nu se doreşte decât a fi o experienţă simplă despre ce poţi face (printre muuuulte altele)  într-o zi cu soare şi vreme bună, undeva sus pe dealuri şi munţi.

Etapele principale sunt:

1. Se merge la păstrăvărie şi se ia o undiţă.

2. Cu un pic de răbdare şi un pic de slăninuţă avem noroc şi prindem ceva păstrăv.

3. Curăţăm peştele.

4. Mângâiem peştii cu sare, usturoi şi lămâie pe pat de crengi de brad – nimic mai mult, nimic mai simplu.

5. Făcem ţepuşe din alun şi pregătim jarul.

6. Aliniăm păstrăvii pe ţepuşele de alun şi le punem deasupra jarului. Din timp în timp se pun crenguţe tinere de brad pe jar.

7. Se umple valea de fum.

8. Se rotesc peştii să îî vadă bine căldura jarului.

9. Se scot de pe ţepuşe şi se duc peştii la masă lângă o mămăliguţă aburindă.

10. Privim stelele, pentru că din păcate, de buni ce au fost (afumaţilagrătar) am uitat să fac poze cu produsul final.

Poftă bună şi somn uşor :).

 

PS: povestea asta s-a petrecut în tabara de călărie despre care a povestit Roxana aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.