Cu zâmbet despre ţara zâmbetului

Cu zâmbet despre ţara zâmbetului

Există tot felul de clişee în definirea ţărilor sau oraşelor, mai frumoase sau mai seci, mai poetice sau pur şi simplu descriptive, majoritatea ajungând să te enerveze în timp, prin repetiţie: Paris – oraşul luminilor, New York – oraşul care nu doarme niciodată, Japonia – ţara soarelui răsare, Norvegia – ţara fiordurilor… Şi bineînţeles, subiectul ultimei ediţii de Poveşti din LumeaMare, Thailanda, ţara zâmbetului.

Nu am fost în Thailanda până acum şi nu pot să ştiu, dar cred pe cuvânt pe toţi cei care mi-au spus că acolo toată lumea e un zâmbet, chiar şi în cele mai grele situaţii (vezi inundaţiile din ultima vreme şi oamenii zâmbind la fotografi, aşa cum ne-a arătat Ana-Maria Caia în prezentarea ei). Şi tot un zâmbet am fost şi eu pe parcursul celor trei ore petrecute alături de invitaţii noştri sâmbăta aceasta.

Prietena noastră Anca a scris frumos şi complet la ea pe blog despre ce s-a povestit aşa că voi reaminti doar pe scurt desfăşurarea: Dragoş Pirnog ne-a povestit despre rutele ecologice din Nordul Thailandei, detaliind una dintre ele, din care toată lumea s-a ales cu dorinţa de a fi proprietar de elefant pentru o zi. Ana-Maria Caia ne-a istorisit trei poveşti şi am aflat mai multe detalii – legende sau realităţi – despre inelele pe care le poartă femeile cu gâtul lung din triburile Karen şi Kaia. Anca Ciuciulin a parcurs şi ilustrat o zi importantă pentru băieţii între 8 şi 14 ani care intră în ordinul călugărilor budişti: ceremonia de Poi Sang Long, la Mae Hong Son.

Am ascultat cu gurile căscate, lucru vizibil mai ales la cei mai mici reprezentanţi 😀

Ba mai mult, aşa cum am spus şi mai sus, am zâmbit fascinaţi de această ţară şi am primit cu bucurie materialele pregătite de Explore Travel şi Autoritatea de Turism a Thailandei, pentru a le studia cu atenţie.

Pentru că ne-au făcut ziua mai frumoasă, povestitorii au primit şi ei câte un cadou din partea Ceainăriei GreenTea, locul minunat în care am petrecut deja 17 ediţii de poveşti, “and keep counting”!

Vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături în număr aşa de mare şi vă aşteptăm cu drag la ediţiile viitoare. Aşa cum am făcut-o şi la finalul evenimentului, îmi permit să vă dezvălui puţin din intenţii şi să vă invit să mă anunţaţi dacă aveţi ceva poveşti din Australia sau Noua Zeelandă, pentru întâlnirea din Noiembrie…

Şi nu uitaţi să vă abonaţi la newsletter, pentru a afla înaintea tuturor despre următoarele Poveşti din LumeaMare!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.