Regrete sau satisfacţii?

Regrete sau satisfacţii?

Cunosc destui oameni care îşi petrec o mare parte din timp lăsându-se pradă regretelor, suferind pentru lucrurile pe care nu le pot avea, reproşându-şi decizii şi alegeri vechi, considerând că “dacă” nu ar fi fost “aşa” ar fi fost “altfel”, încercând imposibilul: să dea timpul înapoi. Dar timpul merge înainte şi nu îmi trec acum prin minte decât două moduri în care merită să ne raportăm la trecut: pentru a nu fi condamnaţi la repetarea acelor greşeli şi pentru a ne bucura de amintirile frumoase care ne rămân, cu condiţia să nu ne agăţăm de ele.

În vacanţa de vară ne-a părut rău că nu am putut sta mai mult în Sancerre. Dar am fost bucuroşi că am descoperit acest loc şi că am trăit câteva clipe foarte plăcute acolo. Poate că Alinei îi este uneori foarte dor de casă, de Timişoara, dar ştie să se bucure de şansa pe care viaţa i-a oferit-o la schimb. Iar eu îmi înfrâng cu greu regretul că nu mai am 20 de ani şi că nu aş putea să o iau de la capăt pentru măcar un an de studenţie în Australia dar nu uit să fiu fericită în fiecare zi pentru toţi oamenii buni şi frumoşi din jurul meu. Pentru felul în care LumeaMare adună poveşti şi personalităţi diferite, din care îmi hrănesc setea de călătorie, sperând să ajut şi pe alţii să facă la fel.

Am o mare satisfacţie când văd că ideea noastră cu adopţiile dă roade şi avem până acum pe lista: Banat, Sibiu, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Budapesta, Cluj, Roma, Bucureşti, Cartierul Militari, Londra, Veneto. Săptămâna trecută v-am invitat să vizitaţi Roma acum, pentru bogăţia de expoziţii care are loc începând cu octombrie, v-am anunţat despre un eveniment biciclistic din Râmnicu Vâlcea sau v-am dezvăluit câteva detalii amuzante despre metroul din Londra. Iar pentru Cluj pregătim în curând o surpriză!

Şi tot din meniul săptămânii trecute vă mai atragem atenţia asupra Citadelei din Besançon sau Muzeului de artă modernă din Frankfurt. Am lansat şi Jurnalul Călătorului Năprasnic, o lectură amuzantă… nerecomandată minorilor :-)! Şi nu în ultimul rând ne-am reîntâlnit la Poveşti din LumeaMare despre Thailanda. Aşadar se poate spune că am avut o săptămână plină de satisfacţii!

Poate că singurul regret pe care nu pot să nu îl încerc este că nu am atât de mult timp pentru a scrie pe cât aş vrea şi că nu am mai mulţi bani pentru a ajunge în toate locurile în care visez. Dar ce ar mai însemna visele dacă aş putea să mi le îndeplinesc pe toate, imediat?

Vă doresc o săptămână cu cât mai puţine regrete şi cât mai multe vise, iar celor mai mici le doresc o vacanţă frumoasă! Chiar, cine pe unde pleacă pentru a profita de această săptămână?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.