Fantoma Crăciunului trecut…

Fantoma Crăciunului trecut…

Ştiu că aţi dori să se cam fi terminat cu subiectul ăsta… Ştiu că stă mâncarea în noi stâlp, din stomac şi până-n gât, de-şi iţesc porcii urechile şi piftiile damfurile de usturoi, şi în ochi încă mai lucesc boabele rotunde de mazăre din salata boeuf. Ăsta e un moment bun să îi invidiez pe vegetarieni, zău.

Ştiu că mai toată lumea a fugit prin sălile de sport şi ronţăie paşnic câte o funziţă de salată la umbra rezoluţiei de an nou 2012. Între timp, s-a dus şi Boboteaza, a fugit şi Sf Ion, numai aminitirile-mi rămân, amintirile mă chinuiesc… Aşa că dau în voi fără milă cu sarmale şi cârnaţi şi alte „porcării” şi decoraţiuni de Crăciun, cu luminiţe şi ghirlande şi cu mai ştiu eu ce nimicuri surprinse într-o plimbare de duminică prin târgurile şi parcurile împodobite de Crăciun ale capitalei (despre care avem grijă să vă povestim în impresiile de weekend.)

În ce scop? Nu ştiu, poate ca să avem grijă să ne bucurăm şi de zilele astea simple, chiar dacă a trecut Crăciunul, să mâncăm în continuare cu chef şi poftă, că tare-s bune bucatele noastre, dar fără să ajungem prin spitale sau prin magazinele de haine că nu ne mai încape nimica, să ne luăm prietenii de mână să ţopăim la vreun concert, să îi chemăm la o cafea, sau să nu uităm s-o sunăm pe mama.

Şi ca să mă scald în clişee până la capăt: să fim mai buni şi după Crăciun.

Enjoy.

Eu mă duc să-mi fac o salată. Că azi-mâine vine Paştele, şi o luăm de la capăt.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.