Petra pleacă la Petra

Petra pleacă la Petra

Am aşteptat cel puţin 8 ani momentul acesta. De când am văzut primele imagini de la Petra, Iordania, mi-am dorit sa ajung să văd cu ochii mei minunea. Apoi am tot amânat pentru că am vrut ca Petra să fie suficient de mare încât să ţină minte momentul în care a ajuns la Petra. A venit ziua şi aproape că nu mai am răbdare să treacă orele şi minutele până sâmbătă seara, când decolăm spre Amman.

Planurile noastre sunt parţial puse la punct, ne-am aranjat câteva rezervări pe ultima sută de metri (am cam riscat, acolo e high season acum), am decis că vom combina autobuzele cu o maşina închiriată, pe acolo pe unde va fi cu adevărat nevoie. Vom admira ruinele de la Jerash, vom intra de cel puţin 3 ori la Petra şi suntem hotărâţi să rămânem 3 nopţi în deşert, în Wadi Rum. Vom merge pe cămilă şi vom zbura cu balonul. Bineînţeles că Petra va merge şi la peştii din Marea Roşie sau la Marea Moartă, mare amatoare de apă cum e ea nu puteam să excludem asta din traseu. Vom interacţiona cât mai mult cu localnicii, vom învăţa despre tradiţiile lor, vom participa chiar şi la o lecţie de gătit, ca să ştim ce vă pregătim la următoarea ediţie de Poveşti din LumeaMare!

Vor fi două săptămâni minunate în care mie cel puţin mi se vor îndeplini cel puţin două vise: vizita la Petra şi experienţa în deşert. Sper să mai prindem ceva net pe acolo, să putem să vă trimitem măcar un mesaj.

Până pe 22 aprilie LumeaMare rămâne în grija fetelor mele dragi din echipă, este prima dată când nu reuşesc să planific articole în avans. Dar sunt sigură că vor avea ele grijă să vă încânte cu tot ce e mai bun iar noi promitem să ne întoarcem cu multe poveşti şi fotografii. Pe curând!

Imaginea de sus este de pe Wikimedia Commons.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.