Trei idei pentru părinţi şi copii

Trei idei pentru părinţi şi copii

Pentru că în viaţa mea de zi cu zi, viaţă care o cuprinde într-o măsură importantă pe LumeaMică, întâlnesc şi fac diverse lucruri interesante ce ţin atât de timpul liber cât şi de călătorii sau vacanţe, m-am gândit că ar fi util să îţi dau şi ţie, măcar din când în când, câteva recomandări, pe scurt, fără prea multe detalii. Astăzi am trei la care aştept să spuneţi dacă te interesează, pentru a merge împreună.

1. Xperiment – O expoziţie ştiinţifică interactivă la care nu am ajuns încă nici eu, dar e pe lista de priorităţi! De obicei nu recomand decât activităţile şi locurile încercate dar de data aceasta sunt sigură că e ok, dar fiind că sunt implicaţi şi cei de la Parentime, în care am o mare încredere. Ce zici, nu vrei sa ne organizam si să mergem împreuna?

2. LaserMax – Eu personal nu înţeleg care e plăcerea să te fugăreşti şi să te împuşti cu lasere prin coridoare întunecoase, am încercat şi m-am distrat, admit, dar nu mă trage aţa din nou. Însă dacă mă uit la LumeaMică şi văd cât de mega-încântată e de petrecerile care au loc acolo nu-mi rămâne decât să te sfătuiesc şi pe tine să alegi asta, s-ar putea ca invitaţii să fie mult mai încântaţi decât la orice alt loc de joacă… şi nu mă refer doar la cei mici, părinţii se vor băga şi ei în echipă, ştiu sigur!

Noi am fost invitate săptămâna trecută la LaserMaxx Happy Kids, un eveniment gândit ca un prilej de a-i sărbători pe copiii (de 1 iunie) şi ca un cadou pentru copiii cu situaţii speciale din Bucureşti. Frumoasă iniţiativă, de care s-au bucurat în jur de 30 de copii, majoritatea din familii cu o situaţie financiară precară, beneficiari ai serviciilor Centrului Social Caritas Bucuresti. Lor li s-au alăturat copii din centrul de tip familial Casa „Sf. Ioan” (aparţinând Caritas Bucuresti) şi din Centrul de plasament “Robin Hood” prin Asociaţia Zâmbet şi Suflet. Am văzut alături de fi-mea, un copil răsfăţat de soartă, şi alte zâmbete fericite, pe care poţi să le observi şi tu aici.

3. Călărie – în Bucureşti sau în tabără

Vine acuşi vacanţa şi poate că te gândeşti ce fel de tabără să alegi pentru copil. Eu ştiu sigur că am ales o tabără de engleză, la recomandarea şcolii şi că nu se va putea să nu mergem pentru a treia oară la tabăra de echitaţie Piatra Şoimului din Harghita. Pentru părinţii curajoşi şi copiii care iubesc acest animal lansez din nou invitaţia de a ne organiza şi a strânge mai mulţi copii, ca să mergem împreună. Ce zici de un 30 iul-5 aug sau 6-12 aug? O săptămână de stat în natură, cu ore zilnice de călărie şi toate mesele incluse, costă doar 500 de lei, nu mi se pare deloc mult! Mai multe detalii vezi aici sau îţi dau eu în mod direct, dacă eşti doritor!

Iar până una alta, vreau să îţi spun că se poate face călărie şi în Bucureşti, mult mai scump dar se poate. Există multe cluburi pe care nu le-am încercat, pentru că am fost din prima foarte mulţumită de Agrointernaţional şi super încântată de Ilie, antrenorul nostru, care dovedeşte o răbdare deosebită şi multă pricepere în lucrul cu copiii mici şi… mari 😀

Acestea fiind zise, dragi părinţi, eu tac şi vă aştept pe voi să vă manifestaţi!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.