Tagliatele, spanac, leuştean

Despre Hărman am mai scris la noi în LumeaMare. Despre bunătăţile pe care le-am savurat la The Country Hotel am amintit câte un pic de asemenea.

Am „furat” în imagini una din reţete. În primul rând a fost prima data când am văzut, şi papilele mele gustative au simţit că leuşteanul merge şi la altceva decât în ciorba de miel sau alte asemenea zemuri.

O combinaţie de spanac proaspăt, leuştean şi paste pe care am încercat-o deja de câteva ori şi pot să îţi spun că este genială.

Să nu uităm şi leurda (later edit – mulţumesc Ancuza) :).

Întâi ai nevoie de nişte unt şi ulei de măsline în care adaugi spanacul, leurda şi leuşteanul tăiate nu foarte mărunt, ba chiar spanacul aşa un pic din topor.

Le laşi în  tigaie amestecând uşor, din când în când, până se lasă şi se înmoaie. Ai grijă cu nu durează foarte mult, nu trebuie să le laşi la fiert ca  şi când ai face o tocăniţă :).

E momentul să adaugi ceva condimente, nucşoară proaspăt rasă, piper, boia de ardei şi să adaugi smântâna (de gătit).

Între timp ai reuşit să fierbi „al dente” ceva paste, ar merge foarte bine cu paste late gen tagliatele.

Pastele deja nu mai au răbdare aşa că le ajuţi să se împrietenească cu „sosul” din tigaie aşa pentru vreo 5 minute.

Gata. Nu uita să presari nişte parmezan ras şi nu uita un pahar cu vin. Poate să fie un vin roşu, o Fetească Neagră, sau de ce nu un roze sec şi rece sau un Sauvignon blanc – după loc, dispoziţie şi gust.

Ii mulţumesc Marcelei încă o dată pentru ospitalitate.

Şi la final o întrebare – tu la ce mai foloseşti leuşteanul?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.