Biblioteca virtuală de seară – 18

Biblioteca virtuală de seară – 18

Oricât ne-am propune, nu reuşim să citim toate cele 22 de bloguri de travel pe care ni le-am pus în listă. Dar aşa, pe sărite, după cum ne agaţă un titlu sau o idee, iată ce ne-a mai bucurat în ultima săptămână:

Pe Viajoa am găsit un articol lung dar care scoate la iveala multe locuri frumoase, unele total necunoscute, din Romania. (partea a doua dintr-o serie) : Incursiune în Ţara Făgăraşului.

Tot pe Viajoa, Paula vorbeşte despre diferențierea, foarte la modă, între călători și turiști. Cred că are dreptate, într-un fel, sau mai multe… – De ce nu cred în diferenţa dintre călător şi turist.

De la Liliana ştiam deja vestea cea bună, dar dacă tot a devenit oficial o dau mai departe: Însărcinată în călătorie. Felicitări, ne bucurăm mult pentru „echipa” de viitori părinţi de la Plăcerea de a călători.

Claudia de la Meet the Sun ne povesteşte despre demonii interiori. Îi ştim, ne întâlnim cu ei şi în călătorii. Stai şi tu De vorbă cu demonii interiori.

Ioana de la Printreranduri scrie un articol foarte bun despre Dreamliner, din perspectiva connaisseur-ului.

Un articol ceva mai vechi de la Răzvan Pascu, din 7 ianuarie, ne-am gândit însă poate fi util medicilor români care aleg Franţa ca loc de muncă – Mărturiile unui medic român rezident în Franţa

Şi nu în ultimul rând, dacă îmi daţi voie să mă laud, a apărut un interviu cu mine pe blogul Go Travel. Mulţumesc!

Ce ne-a mai scăpat? Ne mai spui şi tu?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.