Cât de mică este lumea mare?

Cât de mică este lumea mare?

Chiar dacă ne numim LumeaMare, nu există călătorie în care să nu ne dăm seama cât de mică este lumea mare, atunci când te întâlneşti cu oamenii din ea. Iar asta este cea mai frumoasă lume, cea alcătuită din cei care ne ies în cale, cei cu care interacţionăm, pe care îi descoperim cu fiecare nouă experienţă. Monumentele pot fi „impresionante”, peisajele pot să „îţi taie respiraţia”, destinaţiile în care ajungem pot fi 3 sau 100, pentru pasionaţii de statistici, dar toate acestea sunt fie cuvinte goale, fie cifre goale, dacă alegem să le trăim la singular, fără să le asociem întâlniri şi senzaţii, bucurii, zâmbete, melodii, glume pe care le înţelegem doar noi, cei care le-am creat. Şi toate acestea aparţin relaţiilor, oamenilor. Cum am putea avea glume comune cu un monument sau o pajişte verde? 🙂

Azore

Sunt atât de obosită acum încât e foarte posibil ca aceste rânduri să nu se aşeze într-o formă logică normală. Dar nici nu trebuie să fie logice, sunt gânduri care îmi dau pe afară şi îmi curg prin degete, simt că trebuie să le las să se exprime pentru a putea într-un final să ajung şi la momentul cu odihna. În ultimele zile am trişat nopţile, vreo trei la număr, printr-o combinaţie de energie venită de undeva din fierberea pământului din Azore cu un număr de zboruri între Azore, Lisabona şi Berlin.

IMG_4782

Cu puţin timp în urmă eram în tricou, pe o terasă de unde vedeam marina, într-o insulă liniştită şi verde din mijlocul oceanului, pentru ca imediat să mă trezesc în agitaţia şi frigul unui oraş mare de pe continent.

IMG_4649

Lumea Mare pare din nou extrem de mică, cu ajutorul avioanelor sau altor mijloace de transport care ne ajută să o traversăm atât de repede. Azore a rămas în urmă dar am păstrat amintiri frumoase şi oameni pe care, deşi i-am cunoscut abia în Portugalia, am trăit din prima clipă senzaţia că îi ştiam de o viaţă. Iar asta e mai important decât orice.

Acum puţin timp cineva mă acuza că fac reclamă mascată la TAP Portugal România. Nu voi face niciodată reclama mascată şi atunci când folosesc un nume într-un articol sau într-o postare pe Facebook, îmi asum faptul că am încredere şi o relaţie cu acel brand, că înseamnă ceva pentru mine şi că, dincolo de anumite avantaje pe care nu am de ce să le ascund, îmi exprim mulţumirea pentru ocazia de a călători şi de a descoperi locuri şi oameni minunaţi. Aşa că o fac şi acum, mulţumesc TAP pentru latura sa umană, mulţumesc Simonei, toţi cei care am fost acolo ştim că merită toate mulţumirile noastre, nemascate! 🙂

Dacă nu te-ai prins aceasta nu a fost o reclamă ci o mică foto-declaraţie de fericire. Impresiile vor fi mai multe, iar fotografiile la fel, la momentul potrivit!

Acum pot să mă duc să mă culc. Noapte bună!

IMG_4537

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.