Pentru bicicliști – Iubim 2 Roți

Pentru bicicliști – Iubim 2 Roți

Că nouă pe Lumea Mare ne plac bicicletele, ar cam trebui să știți: Lorena, Anca, Maria, și toată Planeta F (familia Farca adică, de la mic la mare) au, se plimbă cu ele, fac tot felul de trasee frumoase și apoi vin să ni le împărtășească aici.

Că tocmai eu, care n-am utilaj de-acesta nemotorizat, vin și scriu despre asta, ar putea fi un mic mister, dar vi-l lămuresc imediat.

În 27 Aprilie, dacă sunteți bicicliști convinși (adică domnule, din aceia până în măduva oaselor!!!) sau mai simplu, dacă vreți să susțineți o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic – fie ele biciclete, mopede sau motociclete, vă rog frumos ieșiți în stradă.

Dar nu grămadă, ci frumos, organizat și anume: de către Free Riders, împreună cu Primăria Capitalei, cu sprijinul Brigăzii de Poliție Rutieră București (treaba e serioasă, după cum se vede), care ne adună pe toți cu scopul declarat de a educa „participanții la trafic în spiritul respectului reciproc, al siguranței și, nu în ultimul rând, al responsabilității sociale. Vehiculele pe două roți există și sunt din ce în ce mai multe în traficul din România. Cu toate acestea, din păcate, utilizatorii lor nu au fost încă acceptați în totalitate de către ceilalți participanți la trafic

Adicătelea, cam ce vrem și noi să promovăm aici, și iacătă și misterul rezolvat, de ce tocmai subsemnata, coana Mița-nebiciclista, vă roagă să participați la acest eveniment. Apropo, dacă n-aveți bicicletă, poate are un prieten, un vecin, poate vor ei să vină. Că nici eu n-am, dar sigur vreau să merg!

Evenimentul se numește „Iubim 2 Roți”și puteți vedea mai multe detalii aici.

Pe scurt, este vorba de o „paradă pe două roți a motocicletelor, mopedelor și bicicletelor, din Parcare ‘B’ Romexpo, pe traseul: Parcare ‘B’ Romexpo – Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Libertății – Piața Constituției.

Parada va începe la ora 13:00, primii ce vor pleca în paradă vor fi motocicliștii, iar la ora 15:00 vor porni în paradă cicliștii. Adunarea motocicliștilor va începe cu ora 12:00, cea a cicliștilor la ora 13:45.

Aceasta este desfășurarea pe care ne-o anunță organizatorii, însă nu e vorba numai de atât, o să fie o zi plină și cred eu foarte reușită, cu paradele anunțate, apoi concerte, moto stunt show (adicătelea băieți de-aceia ce fac cu motoreta cum fac magicienii cu cărțile de joc: o învârt, o răsucesc, și-o pun în cap, îi fac fundiță, o ascund, o bagă-n buzunar, și la sfârșit, după ce te-ai uitat cu atenție îți șoptești în barbă, convins: nu-se-poate-domnule-așa-ceva!!) și multe alte minuni.

Toate acestea se întâmplă în Piata Constituției. Accesul este liber și se va face începand cu ora 12:00.

Și dacă-i bal, apoi bal să fie: „Cristi Hrubaru va fi gazda evenimentului în care se vor auzi 8 trupe. Trupele ce si-au confirmat apariția la acest eveniment sunt: Sanctuar, Aquila, Psychogod, Antheos, Reborn, Fara Vise, The R.O.C.K., Trooper. Totul va culmina cu un concert extraordinar Cargo.

…Știți ceva?

Eu am încercat! Am încercat să scriu despre biciclete, dar tot cu motociclete și rock mi-a ieșit până la urmă!

Dar cred că va fi un eveniment deosebit și mi-ar plăcea să fim acolo în număr cât mai mare. Grijă însă (știți bancul cu activiștii pentru drepturile animalelor, doamna cu haina de blană și gașca de motocicliști, nu?), grijă zic, există un regulament pe pagina evenimentului, și ar fi bine să îl respectăm!

Acestea fiind spuse, dacă aveți întrebări, cu drag răspundem. Ne vedem acolo, da? Fiecare cu roțile din dotare.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.