Fotodeclaraţie de fericire cu flori de cireş

Fotodeclaraţie de fericire cu flori de cireş

Ieri Ghiocel(a) a venit fericită din parc şi ne-a spus: „nu se poate, trebuie să mergeţi să vedeţi cireşii japonezi din Herăstrău”. Nu aveam timp, niciodată nu avem timp. Dar mi-am adus aminte că, în studenţie, eram în stare să plecăm la plimbare prin oraş doar ca să verificăm acele câteva magnolii pe care ştiam foarte bine unde să le găsim. Aveam timp pentru asta, aveam timp să ne bucurăm de minunea naturii chiar dacă stăteam printre betoane. Acum cică nu avem timp. Acum nu mai ştiu unde sunt magnoliile, deşi sunt mai multe. Acum am trecut pe lângă ele şi nu m-am oprit. Serios? Chiar aşa am ajuns?

Mi-am adus aminte de magnolii şi am spus: ˶hai, chiar dacă stăm să ne uităm la ei 10 minute şi tot va fi bine”. Zis şi făcut, ne-am suit în maşină, am făcut aproape 40 de minute dus-întors pentru a ne bucura 20 de minute de florile cireşilor. Şi am fost fericită. Mama mea mi-a dat fericita idee şi sper ca şi eu să dau fericirea mai departe. Măcar prin imagini dacă nici tu „nu ai timp” să ajungi. Dar te sfătuiesc, totuşi, să te gândeşti la magnolii şi să te duci.

Flori de ciresc japonez DSC06405 Flori de ciresc japonez DSC06395 Flori de ciresc japonez DSC06392 Flori de ciresc japonez DSC06375 Flori de ciresc japonez DSC06367 Flori de ciresc japonez DSC06366 Flori de ciresc japonez DSC06358 Flori de ciresc japonez DSC06355-2

Fotografiile au fost făcute cu un NEX-6 de la Sony Romania.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, în plus Roxana desenează (și este sudentă la grafică acum), iar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil devenit între timp adolescent.