La mare cu superzoomul

La mare cu superzoomul

În articolul anterior am spus că nu am încercat până acum un aparat fotografic cu superzoom, dar voi avea ocazia foarte curând şi te voi ţine la curent. Curând s-a întâmplat deja, în scurta deplasare la Eforie Nord. Am avut cu mine în bagaj un aparat foto bridge din clasa superzoom, Cybershot DSC HX300. Nu o să intru în detalii tehnice şi nu o sa prezint un review detaliat, dar poţi găsi unul aici. Un senzor CMOS EXMOR de 20,4 megapixeli, un obiect Carl Zeiss „G” 24–1200 mm (zoom 50x), diafragma F/2,8 – F/6,3 şi un sistem de stabilizare SteadyShot dual sunt pe scurt ingredientele principale împachetate într-un body un pic voluminos.

O să îţi arăt cât de versatil se poate dovedi un superzoom pe care să-l iei cu tine în călătorii, dacă nu vrei să tragi după tine un rucsac foto cu toate cele.

Să ne imaginăm câteva scenarii:

Lumea a ieşit la plajă?

La mare vrei să prinzi cât mai mult soare bun aşa că te scoli devreme. Dacă nu ţi-a reuşit şi vrei să vezi cât de aglomerată este plaja, poţi să arunci un ochi de la balconul hotelului, cam aşa:

Eforie_Nord_superzoom_00153
Cum se vede fără zoom
Eforie_Nord_superzoom_00114
Cum se vede cu zoom

sau aşa

Eforie_Nord_superzoom_00116
Cum se vede cu zoom

Pot să mă dau cu banana, cu bărcuţa sau ski-jetul pe apă, sau sunt valuri mari?

De la acelaşi balcon pot încerca asta:

Eforie_Nord_superzoom_00140
Vezi cele două urme înspumate pe mare?
Eforie_Nord_superzoom_00139
O bărcuţă
Eforie_Nord_superzoom_00151
Un ski-jet
Eforie_Nord_superzoom_00131
Şi o banană

Vrei să fotografiezi pescăruşii de aproape iar copilul se distrează pe saltelele de sărituri şi vrei să arunci un ochi şi la el? (să ne înţelegem, nu era singur acolo 🙂 ).

Eforie_Nord_superzoom_00257

Eforie_Nord_superzoom_00262

Eforie_Nord_superzoom_00255

Dacă te-ai plictisit de atâta zoom poţi încerca să-l foloseşti ca un muritor de rând sau să foloseşti nişte efecte drăguţe:

Eforie_Nord_superzoom_00361

Eforie_Nord_superzoom_1

Şi dacă vrei poţi încerca să vezi ce mai fac petele de pe lună:

Eforie_Nord_superzoom_00266

Eforie_Nord_superzoom_00269

sau mai pe întuneric

Eforie_Nord_superzoom_00059

În încheiere îţi pot spune că Sony HX300 este un  bridge pe care poţi să îl iei în călătoriile tale fără să te doară spatele, cu bilele albe şi negre de rigoare.

Nu încerca să foloseşti zoom-ul digital, rămâi la cel optic, e suficient. Îmi lipsesc: patina de bliţ, formatul RAW şi un focus mai rapid şi mai precis. Zgomotul  de imagine este destul de pronunţat la valori mari ale ISO (încearcă să foloseşti funcţia Hand Held Twilight).

Altfel, succes la prins imagini.

Nu uita că până pe 15 august te poţi înscrie la concursul nostru unde poţi câştiga un Sony Cybershot DSC HX 50. Poţi vedea câteva fotografii realizate cu HX 50 pe pagina noastra de Facebook.

Fotografiile au fost făcute cu un Sony Cybershot DSC HX300 şi  Cybershot DSC HX50 (FB) de la Sony Romania.

 

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.