De ce să te duci la lansarea cărţii “285 de zile în căutarea verii”

Când: marţi, 17 decembrie, ora 18:30

Unde: Journey pub&more, Str. George Enescu 25

285 de zile în căutarea verii – de Micadu sau Alexandru şi Andreea Maruseac

Pentru că după asta, garantat, o să-i așezi pe Alexandru și pe Andreea în galeria ta proprie, acolo unde-i ții pe “cei mai frumoși și mai nebuni oameni pe care i-ai cunoscut”.  Cum ne-am cunoscut noi prima oară și care au fost exact detaliile începuturilor nu mai știu exact, dar știu ce-a urmat.

Şi aici, Alexandru Maruseac, o să-ţi fac o mică mărturisire.

Alex al nostru (na, coincidenţă de nume), când l-a cunoscut pe Alexandru Maruseac care trebuia să susţină o ediţie de Povești din LumeaMare pe 2 roţi a avut o oarecare… nelinişte, să-i zicem. Pentru că dl. Maruseac (nu ne formalizăm, doar încerc să vă deosebesc un pic) e un tip simpatic, liniştit, ochelarist, la locul lui, comod şi poate şi un pic retras.
Asta până se apucă să vorbească, să îţi povestească ce-a făcut el împreună cu Andreea. Moment în care gata, te-a vrăjit, eşti al lui, te ia de mână şi te duce în poveşti cu sud-americani, cu frig, cu elani, cu scânduri cu cuie aruncate în drum şi cartierele greşite în care nu vrei să intri nici ziua, cu oameni de pe două (sau mai multe?) continente care urează la mulţi ani României de ziua ei şi cu poliţişti corupţi. Totul într-un vârtej de râs şi întâmplări halucinante (3 zile să treci o graniță? O motocicletă încărcată cu cârca într-o barcă?).

Andreea, pe partea cealaltă, e o tipă caldă, toată un zâmbet, împrăştie voie bună şi optimism. Copilot, Navigator, Iritator, Fotograf la Micadu – cum singură se descrie, a plecat (cred eu, de bună voie şi nesilită de nimeni) în căutarea verii, timp de numa’ 285 de zile. O să afli ce fel de vară a găsit, cum a tremurat şi pe unde.

Dar ce ziceam că au făcut domnule ăştia doi aşa nemaipomenit-nemaivăzut, de vă tot împui capul cu ei? Adică ce-i cu toată căutarea asta? Ce-i cu vara? Ce au făcut ei, că oameni simpatici sunt mulţi pe lume, ce au ei aşa cu moț?

A, nimica toată.

După nuntă, ca tot omul, au plecat 9 luni în lume, călare pe o motocicletă, din Alaska în Argentina. V-am povestit mai multe aici.

Deci, eu vă invit să ne vedem la lansare, eu mă duc, că tare mi-e dor să-i aud povestind. Şi-n plus, vreau să aflu toate poveştile din minunea asta de călătorie. Şi o să le găsesc în cartea 285 de zile în căutarea verii.

Poster Lansare Micadu - Decembrie 2013 - Print

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.