2013 în cele mai frumoase fotografii (1)

2013 în cele mai frumoase fotografii (1)

Iată că am ajuns şi în ultima zi din 2013. O zi oarecare, ar spune scepticii. Aproape de un nou început, ar spune optimiştii. E treaba ta de care parte eşti şi cum te pregăteşti de noul an, nu vreau să îţi spun eu cum e mai bine. Dar pot să îţi spun ce gândim noi.

Noi am început să ne bucurăm de fiecare reper în timp, de fiecare ocazie pentru a învăţa, pentru a ne schimba, pentru a face planuri. De vreo trei ani am căpătat obiceiul de a scrie o listă cu ceea ce ne dorim de la noul an. Retrospective nu prea facem, dar e plăcut să priveşti în urmă şi să vezi ce ţi-a ieşit şi ce nu, atât timp cât poţi să te bucuri de reuşite şi să accepţi că mai rămân câteva planuri şi pentru anul care vine, asta dacă nu cumva s-au rezolvat de la sine sau şi-au pierdut din importanţă. Nu ne mai dorim să facem contracte cu noi înşine şi să ne penalizăm pentru micile abateri şi pentru clauzele încălcate. Ca oameni liberi avem dreptul să schimbăm drumul după cum dorim, cu respectul şi iubirea necesară faţă de noi înşine, dar şi faţă de cei din jur.

Am găsit undeva în 2013 următoarele rânduri:

Să fim recunoscători astăzi, căci chiar dacă nu am învăţat foarte multe lucruri, am învăţat cu siguranţă ceva, iar dacă nu am învăţat nimic, cel puţin nu ne-am îmbolnăvit, iar dacă totuşi ne-am îmbolnăvit, cel puţin nu am murit. De aceea, să fim recunoscători” Buddha

Am notat acest îndemn pe un post it şi l-am pus pe frigider printre amintirile din călătorii. M-a scos din pase şi momente proaste de multe ori. Şi sunt în primul rând recunoscătoare că am ajuns la finalul anului 2013, că am şansa să încep un nou an, alături de cei dragi şi de echipa şi cititorii din LumeaMare.

Răsfoind călătoriile anului trecut, trecând prin sute de fotografii, a fost destul de greu să alegem doar câteva imagini. Montajul de mai jos e doar o primă parte, a noastră (Roxana şi Alex). Vezi cum a arătat şi anul Lorenei, în partea a doua a acestui montaj. În curând pe ecrane şi anul Inei.

La mulţi ani şi nu uita, în 2014, să fii recunoscător sau recunoscătoare pentru fiecare om, fiecare peisaj, fiecare nor, fiecare floare, fiecare oraş… fiecare clipă ce trece şi lasă loc celei care vine.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, dar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Iar Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil.