Concurs cu bucate portugheze şi o veste bună

Concurs cu bucate portugheze şi o veste bună

Ne dorim ca în 2014 să te surprindem cu mai multe concursuri frumoase care să te aducă mai aproape de felul nostru de a descoperi lumea şi să te răsplătească pentru că eşti abonat la newsletter, dar şi pentru că îţi faci timp, măcar din când în când, să fii oaspetele nostru. Am aflat din răspunsurile pe care le-am primit pe pagina de Facebook că foarte mulţi cititori şi-ar dori să primească în dar o excursie. Mi se pare firesc şi voi face tot posibilul să avem şi un astfel de premiu, la un moment dat. Pe de altă parte, ne-au bucurat şi răspunsurile persoanelor care au cerut să le aducem ceva din călătoriile noastre, fie şi simbolic. Ceea ce se va întâmpla, începând chiar de azi.

În 2013 ştiu sigur că te-am molipsit cu dragostea pentru Portugalia şi poveştile despre Lisabona şi, îţi aduci poate aminte că, printre ele, era vorba de un festival culinar renumit: Peixe em Lisboa. L-am cunoscut acolo pe Fausto Airoldi, originar din Mozambic, în prezent unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari portughezi şi preşedintele Asociaţiei de Bucătari Profesionişti din Portugalia. Despre Fausto Airoldi se spune că reinventează bucătăria portugheză contemporană, păstrând principiile de bază şi remodelându-i creativ identitatea. De la el am cumpărat Cozinha com Identidade, o carte de bucate deosebită, în dublu exemplar: una pentru noi, una pentru un cititor LumeaMare, ambele cu autograf. Am tot aşteptat momentul potrivit să o oferim şi timpul a trecut, dar acum ne-am hotărât să o scoatem totuşi de pe raft şi să o facem cadou, în primul concurs pe anul acesta. Aşa că avem acum două veşti bune:

Prima veste bună:

337 de pagini cu peste 60 de reţete însoţite de fotografii deosebite, sfaturi şi explicaţii (în engleză şi portugheză), pot fi toate ale tale dacă ai puţin noroc şi îndeplineşti două condiţii:

– îşi place să găteşti şi laşi un comentariu la acest articol, răspunzând la întrebarea: ce înseamnă pentru tine a găti cu pasiune?

– eşti abonat sau te abonezi la newsletter, cu aceeaşi adresă de mail pe care o vei lăsa şi atunci când comentezi, pentru ca răspunsul tău să fie valid.

A doua veste bună:

Poveşti din LumeaMare revine, pentru început în Bucureşti. Am stabilit deja prima dată: 23 februarie. Noteaz-o în calendar şi află că al doilea premiu la concurs este o invitaţie dublă la acest eveniment. Condiţiile pentru a participa şi a avea şansa de a primi invitaţia sunt identice cu cele de mai sus.

Şi nu uita oricum să te abonezi, locurile vor fi limitate, iar regula noastră este să acordăm prioritate abonaţilor. Detaliile vor fi anunţate ulterior, cu cel puţin o săptămână înainte de eveniment. Momentan nu se pot face înscrieri, aşa că rugăm toţi abonaţii şi doritorii să aştepte detaliile. Dacă nu ştii despre ce e vorba poţi găsi mai multe detalii în pagina Poveşti din LumeaMare sau impresii de la peste 30 de evenimente aici.

Data limită

Concursul se încheie în data de 7 februarie, la miezul nopţii, iar câştigătorul va fi anunţat în săptămâna 10-14 februarie. Dacă nu vom primi nicio veste/confirmare de la câştigător/i, vom relua tragerea la sorţi şi premiul/premiile vor fi oferite altor norocoşi.

Cartea va putea fi ridicată în cadrul evenimentului, însă dacă nu poţi să ajungi şi nici nu eşti din Bucureşti, vom găsi noi o cale să ajungă la tine.

Nu uita să respecţi ambele condiţii pentru a participa (comentariu care să fie un răspuns la întrebare, nu altceva + abonare) şi… succes!Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.